Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, sosyal medya platformunun şirket ve hükümetler için ücretli olabileceğini açıkladı.

Elon Musk, Twitter'ın standart kullanıcılar için ücretsiz olmaya devam edeceğini belirtirken, şirket ve hükümetler için ‘cüzi ücretleri’ olabileceğini belirtti.

Musk daha önceki açıklamalarında, Twitter'ı yeni özellikler geliştirerek daha iyi noktaya getireceğini söylemişti.

CNN’in, bazı büyük ABD şirketlerinin Twitter’ın nefret söylemini sınırlayan moderasyon politikalarından geri adım atması durumunda şirketi boykot etmeye çağıran haberini paylaşan Musk, Twitter'ın moderasyon politikalarının ifade özgürlüğü için tehdit oluşturabileceği görüşünü savunuyor.

Sosyal medya platformunu satın aldıktan sonra Musk, platformu geliştirmek istediğini söylemişti.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Elon Musk'ın Twitter'ı devralma sürecinin bu yılın sonlarına doğru tamamlanması bekleniyor.

MUSK’IN TWİTTER HEDEFLERİ

Musk, anlaşmanın duyurulması öncesi Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Umarım beni en sert eleştirenler bile Twitter'da kalmaya devam eder, çünkü ifade özgürlüğü bu demek" ifadelerini kullanmıştı.

Musk’ın hedefleri arasında, platformdan ‘trol’ kullanıcıları da kaldırmak ve tamamen gerçek kullanıcılarla devam etmek de var.

Twitter'ın günlük kullanıcı sayısı 217 milyon. Benzer işlevleri olan Facebook'un günlük aktif kullanıcı sayısı olan 1,9 milyar kişi ile kıyaslandığında bu verinin çok düşük olduğu belirtiliyor.

Ancak siyasetçi, gazeteci, sanatçı, sporcu gibi çeşitli camialardan önemli isimlerin resmi beyanlarda bulunmak için Twitter'ı kullandığı düşünülürse, bu platform hala en azından haber dünyası açısından önemli bir kamusal alan olarak görülüyor.