Twitter'ın alan herkese mavi tik veren abonelik sistemi Twitter Blue'nun platformda sahte hesapların kaos yaratmasından sonra cuma akşamı satın almaya kapatıldığı görüldü.

Sadece iOS kullanıcıları için açık olan abonelik seçeneğinin cuma günü kullanıcı çubuğundan kaldırıldığı görüldü. Aboneliği daha önce alanların ise mavi tiki profillerinde bulunmaya devam ediyor.

Sosyal medya platformlarının özelliklerini açıklanmadan önce duyurmasıyla tanınan güvenlik araştırmacısı Jane Manchun Wong, Twitter'ın uygulama programlama arayüzünü incelediğini ve Twitter Blue'nun artık gözükmediğini ifade etti.

Elon Musk'ın şirketi satın almasından sonra Twitter Blue'yu alan abonelere mavi tik verilmesi, Twitter'da başkalarını taklit eden hesapların paylaşımlarının viral olmasına sebep oldu. Kamu figürlerini, sanatçıları ve ünlüleri taklit eden kullanıcılar kafa karıştırdı.

Örneğin Eli Lilly ilaç şirketinin mavi tikli parodi hesabından "İnsülini ücretsiz yaptığımızı duyurmaktan dolayı heyecanlıyız" paylaşımı yapıldı.

Kısa süre sonra gerçek Eli Lilly hesabı bir özür paylaşımı yaptı. Eski ABD başkanı George W. Bush'u taklit eden bir hesap da "Iraklıları öldürmeyi özledim" paylaşımı yaptı.