Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, dün akşam TV100’de yayınlanan ‘Gürkan Hacır ile Yüzler Kulübü’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Canlı yayının ardından programın YouTube’a yüklenen bölümünde, Baş'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı 'Zübük'e benzettiği sözleri kesildi.

Yayının sansürlenen bölümünde Erkan Baş, Erdoğan’ı, Aziz Nesin’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan 'Zübük' filmindeki İbrahim Zübükzade karakterine benzetiyor. Diken'de yer alan habere göre, “Zübük filmini izlediniz mi” diye soran Baş, “O film çekilmeseydi, Tayyip Erdoğan’ın biyografisi olarak yazılırdı” diyor.

ERKAN BAŞ'IN KESİLEN BÖLÜMDEKİ SÖZLERİ

Yayının kesilen bölümünde, TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği açıklaması şöyle:

"20 yıllık iktidara bakıyorsunuz. Bütün 20 yılın her günü Türkiye’nin tepesindeki yüzde 1’in serveti artmış. Halkın yüzde 99’u her gün fakirleşmiş. Ama sorsanız ‘Tayyip Erdoğan, halktan birisi.’ Hangi halktan birisi… Uçan saray, kaçan saray, yüzen saray… Saraylarda yaşayan biri… Ama toplumsal algı ‘Alnı secde görüyor, bizden biri.’ Değil arkadaş, Tayyip Erdoğan bizden biri değil. O bir yüzüğüyle gelen dava adamı değil. Dünyanın en zengin siyasetçilerinden biri şu anda. Yediği önünde yemedikleri arkasında, yediklerini ben söyleyemiyorum bile. Zübük filmini izlediniz mi? O film çekilmeseydi, Tayyip Erdoğan’ın biyografisi olarak yazılırdı.

Siz medyanın tümünü abluka altına almışsınız, ağzını açanı içeri atmışsınız, bugün açın sosyal medya etkileşimlerini, son üç haftadır inanılmaz bir azalma var sansür yasasından dolayı.

Bütün tarikatlar, cemaatler arkanızda, iktidara gelirken Amerika’dan onay almışsınız, Avrupa Birliği arkanızda durmuş, bütün Katar sermayesiyle işbirliği yapmışsınız, bugün Putin’le iş yürütüyorsunuz. Yedi düvel gelmiş, size iktidar koltuğunu vermiş; ne olacak herkes yapar."