Ada Tersanesi'nde, yeni yapım olduğu belirtilen gemi inşaatında meydana gelen patlamada Ali Sadıç ve Recep Özdağ isimli işçiler hayatını kaybederken Fethullah Ateş, Hüsamettin Dönergöz, Özkan Çoban, Samet Doğan ve Fikret Yılmaz Türk yaralandı.

 

Patlamayı duyarak tersaneye gelen işçi yakınları gözyaşlarına boğuldu. Patlamada hayatını kaybeden Ali Sağdıç'ın ağabeyi Mesut Sağdıç "Kardeşim gitti" diyerek gözyaşı dökerken daha fazla dayanamayıp bayıldı. Yakınları tarafından ayağa kaldırılan Mesut Sağdıç tersane yetkililerine tepki gösterdi. Sağdıç'ın yakınları da tersanelerde gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.

 

“TERSANE PATRONLARI TAAMMÜDEN CİNAYETLE YARGILANMALI”

Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı, patlamayla ilgili olarak EmekDünyası'na bir açıklama yaparak, yaşanan patlamanın şimdiye kadar olan bütün iş kazaları ile aynı olduğunu söyledi. Saygılı, “Bu daha önceki patlamaların aynısı yani değişmeyen kuralı tersanelerin. Burada gazın olduğu bir alanda sıcak çalışma yapılıyor, yani tavlama yapılıyor. Sıcakla gaz temas ettiği koşullarda patlama kaçınılmazdır. Nihayetinde böyle bir patlama yaşandı ve iki işçi arkadaşımız hayatını yitirdi” dedi.

 

Saygılı, Tuzla tersanelerinde yaşanan ölümlerden işçi sağlığı ve güvenliğini almayan tersane patronlarını sorumlu tuttu: “Buna sebebiyet veren tersane patronları; taammüden adam öldürmekten, bile bile işçi öldürmekten yargılanmadıkları müddetçe bunların tavırlarında hiçbir değişiklik olmayacak. İşçi arkadaşlarımızı bile bile ölüme götürmeye devam edecekler” dedi.

 

EmekDünyasi.Net