EMEP MYK üyesi Levent Tüzel hakkında, katıldığı DTK toplantıları nedeniyle açılan davanın ilk duruşmasında avukat krizi çıktı. Mahkeme, Tüzel'in savunmasını en fazla 3 avukatın yapabileceği yönünde ısrar edince duruşma ertelendi. 
 
Emek Partisi (EMEP) MYK üyesi, HDP eski İstanbul Milletvekili Levent Tüzel hakkında partisi adına katıldığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantıları ve çalışmaları nedeniyle "örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, HDP milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Dilek Öcalan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, TJA aktivisti Ayla Akat Ata'nın yanı sıra çok sayıda kişi izleyici olarak katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada, mahkeme başkanı OHAL KHK'siyle yapılan düzenlemede örgütlü suçlarda bir sanığın en fazla 3 avukat ile temsil edileceğini belirterek, savunma için avukatların kendi aralarında 3 kişinin ismini belirlemesini istedi. 
 
Avukat sınırlamasına ilişkin söz alan Tüzel, "Huzurda bulunan müdafilerin hepsi benim müdafimdir. Hepsinin duruşmada bulunmasını talep ediyorum" dedi.
 
Mahkeme başkanının, avukat sınırlamasında ısrar etmesi üzerine, Tüzel'in avukatları da davaya katılmak istediklerini söyledi. Avukatların talebine ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı, OHAL KHK'siyle yapılan düzenlemeyi hatırlatarak avukatların talebinin reddedilmesini istedi. 
 
Ardından tek tek söz alan avukatlar, davaya ilişkin beyanlarının olduğu, bu beyanları alındıktan sonra avukatlarla ilgili talebin değerlendirilmesini istedi. Mahkeme başkanı ise avukatların hep birlikte konuşmaya devam etmek istediği, bu nedenle Tüzel'in savunmasını yapacak avukatlar belirlenemediğini ileri sürerek, duruşmaya ara verdi.
 
Ara kararını veren mahkeme heyeti, Tüzel'in kendisini savunacak 3 avukatı mahkemeye bildirip, gelecek duruşmada hazır etmesi için süre vererek, davayı Mayıs ayına erteledi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı