Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliklerinde yaptığı, “Guantanamo'da olduğu gibi tek tip elbiseyle çıkaralım” açıklamasına tepki gösterdi.

Açıklamada, devletin salt bu iktidar döneminde değil, çeşitli defalar, devrimci tutukluları teslim almak için bu dayatmayı denediği ancak her seferinde tutukluların uygulamaya direndiği ifade edildi.

Açıklamada, Erdoğan “Guantoma’daki gibi özel elbise giydirip mahkemeye böyle gelmeleri lazım” dedi. Bu FETÖ’cülere yönelik gibi görünse de biz tutsak yakınları biliyoruz ki bu saldırı özünde devrimci tutsaklara yöneliktir. Her zaman FETÖ’cülere yönelik denilen uygulamalar devrimci tutsaklara saldırı olarak dönmüştür. Hapishaneler tarihine baktığımızda geçmişte de devrimci tutsaklara yönelik tek tip elbise dayatması yapıldığını ve bu saldırı devrimci tutsaklar tarafından direnişle püskürtüldü. Yine devrimci tutsaklar bu yeni saldırıyı aynı kararlılıkla püskürtecek ve tek tip elbise dayatmasını geldiği yere gönderecektir" denildi.