HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında Garibe Gezer’in ölümü sonrası "Katil devlet hesap verecek", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Jin-jiyan-azadi” sloganları attıkları için disiplin cezası verildi.

Adalet Bakanlığı Kocaeli 1 Nolu F Tipi Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nün 17 Aralık 2021 tarihli kararında "Gereksiz olarak marş söylemek ve slogan atmak" gerekçesiyle "haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakma veya kısıtlama” cezası verilen 15 kişi arasında Yüksekdağ'ın yanı sıra eski HDP Milletvekili ve Dersim Belediyesi Başkanı Edibe Şahin ve eski HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da bulunuyor.

AVUKATLAR KARARA İTİRAZ ETTİ

Avukatlar karara karşı Kocaeli İnfaz Hakimliği’ne itirazda bulundu.

Kararda “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen Eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un da ismi yer aldı. Ancak Tuğluk'a hastalığı nedeniyle ceza verilmediği görüldü. Kararda, "Hükümlü Aysel Tuğluk sunmuş olduğu dilekçe işe slogan atmadığını, bu nedenle savunma yapmasını gerektirir bir durumun olmadığını beyan ettiği kısmında, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığının hükümlüde demans hastalığının kronik seyirli olduğu belirtilmesi nedeniyle hükümlünün sağlık durumu göz önüne alınarak ifadesi samimi bulunmuş ve ceza verilmemesi gerektiği değerlendirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.