Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan gazetecilerin, kapı mazgalından zıpladıkları gerekçesiyle tehdit edildi: "Kameralar önünde zıplanmaz. Devam ederseniz gerekeni yaparız."

Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan 4 gazeteci, avukatları aracılığıyla yaşadıkları hak ihlallerini aktardı. Gazeteciler, haftalık görüş haklarını kullandıktan sonra zıplayarak mazgaldan baktıkları gerekçesiyle gardiyanlar tarafından tehdit edildiklerini söyledi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, ceza infaz koruma memurlarının, “Zıplamak yasak, ne için zıplıyorsun” diyerek bağırdığını aktaran gazeteciler, bunun üzerine gazeteciler ve diğer tutsakların zıplamasının yasaklandığına dair iddianın gayri ciddi olduğunu, bu nedenle kendilerine bağırma haklarının olmadığını söyledi. Gazeteciler, gardiyanın sesini daha da yükselterek, “Ben devlet memuruyum, istediğim gibi konuşurum, etrafta bu kadar kamera varken, kameralar önünde zıplanmaz, bunun yasak olduğunu biliyorsunuz. Zıplamaya devam ederseniz, gerekeni yaparız” tehditlerinde bulunduğu belirtildi.