"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisinin imzacıları arasında bulunan Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Savcılık, tutuklu Meral Camcı hakkındaki dosyanın daha önce tutuklanarak haklarında dava açılan akademsiyenler Muzaffer Kaya, Esra Mungan ve Kıvanç Ersoy'un dosyasıyla birleştirilmesini talep etti.

Savcılık, onay için iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun onayına sundu. İddianame onaylanırsa Camcı hakkındaki dosya İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

NE OLMUŞTU?

Hakkında yakalama kararı bulunan ve yurtdışında olduğu için ifadesine başvurulamayan akademisyen Meral Camcı, 31 Mart'ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü polisleri eşliğinde İstanbul Adliyesi'ne gelmişti.

Savcılıkça sorgulanan Camcı tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul 3.Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilip mahkeme tarafından tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Meral Camcı mahkemedeki ifadesinde, "Benim için her iki metnin de tek amacı barış sürecinin tesisinin ivedilikle sağlanmasıdır. Vatandaş ve akademisyen olarak bana düşen söz söyleme görevini ve sözümün arkasında durma ve takip görevini yapacağımı söylerim, bu bir suç değildir. Eleştirileri dile getirmek suç değildir. İfade özgürlüğümü kullandığımı düşünüyorum" diyerek suçlamayı reddetmişti.