2014 yılında yazdığı köşe yazısında AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler için kullandığı “Kurt siyasetçi” ifadesinden dolayı 1500 lira adli para cezası alan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül “Cezayı basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir darbe olarak görüyorum, ödemiyorum beni cezaevine atın” diyerek kararı protesto etti.

Adli para cezası hapis cezasına çevrilen Aygül hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Dün başka bir duruşması için Bitlis Adliyesi’ne giden Aygül tutuklanarak Bitlis Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Gazeteci Aygül, açık cezaevlerinde 30 Eylül’e kadar devam edecek olan Salgın Hastalık (Covid-19) izinleri kapsamında bugün tahliye edildi.

‘KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ’

Cezaevi çıkışı açıklama yapan Aygül ilkesel bir karar aldığını ve aldığı kararın arkasında olduğunun vurguladı.

Aygül “Dün devam eden bir duruşmam için gittiğim Bitlis Adliyesi girişinde tutuklanarak cezaevine gönderildim. Aldığım ceza gazetecilik mesleğinin içler acısı durumunu açık bir şekilde gösteren bir örnek. Ben gazeteci olarak kamuoyu adına siyasetin ve bürokrasinin yeri gelir yargının kamu hilafına her fiilini takip etmek, eleştirmek, sorgulamak, teşhir etmekle mükellefim. Mesleğimin evrensel tanımı bu. Bu ülkede belki unutulan bir kaide bu ama bu iş böyledir, böyle yapılmalıdır. 8 yıl önce yazdığım bir yazıda 460 milyon dolar gibi korkunç bir rakamın telaffuz edildiği işte usulsüzlük, yolsuzluk yapılmaması yönünde dönemin iktidar partisi Milletvekili Vahit Kiler ve yine AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Adnan Süphanoğlu’na çağrıda bulunmuştum. Hepsi bu kadardı. Aradan 8 yıl geçmiş ve ben bugün bunun için cezaevine giriyorum. Haklı mıyım, haksız mıyım bunu tarih gösterecek demiştim. Tarih gösterdi. Memleketin haline, ülkenin ekonomisine ve çok uzağa gitmeden çağrıda bulunduğum iki şahsın bugünkü mal varlıklarına bakın yeter. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yolsuzluk, hırsızlık, inkar, asimilasyon vb. bütün kötülükler devam edecekse gazeteciliğimiz de kaldığı yerden, dilimiz döndüğünce, gücümüzün yettiği yere kadar devam edecek.” dedi.

‘İZİNLER DEVAM EDERSE İNFAZI DIŞARDA BİTER’

Aygül’ün avukatı Av. Burhan Aksoy tahliyenin geçici bir durum olduğunun Aygül’ün halen hükümlü durumunda olduğunu söyleyerek “Müvekkilim açık ceza infaz kurumundan ‘Salgın Hastalık (Covid-19) İzni’ kapsamında tahliye oldu. İzinler 30 Eylül’de bitecek. Uzatılırsa şayet 75 günlük cezanın infazı dışarda tamamlanmış olacak. Ancak 30 Eylül’de izinler uzatılmaz ve müvekkilim kararında ısrar ederse tekrar cezaevine girecek.” dedi.