Tatil yapmayı planlıyor iseniz kuşkusuz bireysel geziler her zaman avantajlıdır. Çünkü kimseye bağımlı kalmadan istediğiniz yerde konaklayabilir, istediğiniz zaman gezinize devam ederek bütçeniz doğrultusunda muhteşem bir tatile imza atabilirsiniz. Ancak bunun için ya yanınızda deneyimli bir tanıdığınız ya da az da olsa yabancı diliniz olması gereklidir. Dolayısıyla bazı durumlarda tur aracılığıyla yapılan seyahatler, bireysel yolculuğa nazaran çok daha avantaj verici olabilir. Rotanızın belli olması ve birçok noktayı görebilecek olmanız daha seyahate çıkmadan sizlere büyük bir heyecan yaşatacaktır. Yeni dostluklar edinmek için de iyi bir fırsat olan tur gezileri için turla gidilebilecek en güzel yerler hakkında sizlere biraz fikir vermek istedik. Aşağıda en çok talep gören turları sizler için sıraladık.

Avrupa Turları

İtalya, İspanya, Fransa ve Orta Avrupa turları olarak kategorilere ayrılan seçeneklerden hayalini kurduğunuz bir ülkeye gitme fırsatını yakalayabilir, ülkenin en gözde şehirlerinden geçerken pek çok güzelliği deneyim edebilirsiniz. Bildiğiniz gibi tur şirketleri genelde ülkelerin en gözde kısımlarına yönelik gezi planı yapmaktadırlar. Yani yoğun şekilde tercih edilen İtalya Turuna katılmak isterseniz, ülke merkezinin yanında popüler şehirlerinden Roma, Floransa ve Napoli gibi bölgelerini görebilirsiniz. Bununla birlikte düzenlenen turu bağlı olarak bir veya 2 şehir içerikli gezilere de katılabilir, gittiğiniz şehrin her güzelliğini görme şansına erişebilirsiniz.  İtalya’ya gitmeden önce mutlaka ülkenin kültürünü, yemeklerini, gezilecek yerlerini ve daha fazlasını öğrenmeye başlamalısınız. Bunun için

Budva Turları

Genellikle 3 ila 5 gün arasında düzenlenen Budva turlarında şehrin en gözde tarihi ve kültürel noktaları rehber eşliğinde gezilmektedir. Çoğu zaman tur süresinin 1 günü serbest zaman olarak ayarlanır ve dileyen şehirde farklı bir tura katılarak bambaşka güzellikleri de keşfedebilir. Son yıllarda turizm açısından bir hayli hareketli görülen kent, yaz sezonlarında oldukça yoğun ziyaretçi ağırlamakta ve gidilecek yerlerin başında gelmektedir.

Balkanlar Turu

8 gün süren bu yolculuk birçok kişinin ilk tercihi olmakla birlikte son yıllarda oldukça fazla talep görmektedir. Baştanbaşa Balkanlar’ı gezme fırsatı yakalayan bireyler, büyüleyici bir süreç yaşarak evlerine geri dönmektedir. Balkanlar turu rotasına bakıldığında Üsküp, Kalkandere-Manastır-Resne, Ohrid-Sr Naum, Ohrid-Tiran-İşkodra, İşkodra-Budva, Trebinje-Mostar-Sarayevo, Saraybosna-Belgrad ve son gün Belgrad bölgesindeki tarihi ve doğal güzellikler dolaşıldıktan sonra gezi sona ermektedir.

Maldivler-Singapur-Phuket Turu

Rüya gibi bir 10 gün geçirmek isteyenler için ideal tur seçimlerden biri olan Maldivler turu, eşi benzeri olamayan deniz ve doğa ile iç içe zaman geçirmenin en güzel halini yansıtmaktadır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçak Dubai’ye iniş yağmakta ve oradan Maldivler’e sağlanan transfer ile rüya tatile başlangıç yapılmaktadır. Turun 5.gününe kadar Maldivlerin keyfini çıkaran bireyler 6.gün Singapur’a geçiş yapmakta ve 7.gün ise Phuket’e varan gezi 10.gün burada son bularak yine Dubai üzerinden İstanbul’a dönüş sağlanmaktadır. Oldukça keyif verici olan tur gezileri için takipte kalarak istediğiniz her ülkeye bütçeniz doğrultusunda gidebilirsiniz. Her çiftin rüyası olan Maldivler, keşfedilmeyi bekleyen en güzel yerlerden biri. Bu yüzden öneririz.