Türkiye - Avrupa Birliği (AB) Siyasi Diyalog Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Ankara Palas'ta düzenlenen toplantıya Türkiye’yi temsilen Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB heyeti adına da, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Genişleme Müzakereleri ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn katıldı.

Sputnik’in haberine göre, görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Federica Mogherini, mülteciler için Türkiye'ye verilecek olan 3 milyar Euro'nun ‘kısa sürede temin edileceğini’ söyledi. Mogherini, “Sonuçta bu para cep harçlığı değil, mülteciler için harcanacak” dedi.

'ENERJİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ'

Mogherini, "IŞİD'e karşı savaşta Libya'ya olan desteği vereceğiz. Ortadoğu'daki barşın eksikliği ve bu barış ortamını canlandırmayı İsrail'le konuştuk. İstanbul, Ankara'daki patlamalar IŞİD'in bize ortak düşman olduğunu gösterdi. Türkiye hükümetinin önemli gündemleri var. Bunları uygulamak için elinden geleni yapıyor. Enerji işbirliği önem taşıyor. Bölgede pozitif gelişmeler bekliyoruz. Bunu Kıbrıs konusunda göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Bakanı (AB) ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ise şunları söyledi:

"Türkiye-AB çalışma noktasında kararlılığımızı ortaya koyduk. Son zamanlarda yaşnan gelişmeler konusunda fasılların yeniden açılması konuştuğumuz konu oldu. Türkiye-AB ilişkilerini yeniden konuştuk. Fasıl açılması büyük önem arz etmektedir. Türkiye ile ilişkilerin devamı anlamı taşımaktadır. Zirve sonuçlarının mutakabatı olarak enerji, yargı, özgürlük ve adalet, eğitim, dış güvenlik politikaları fasıllarının açılması için zirve sonrasında karar almıştık. "

(Kaynak: Sputnik)