Suriye'nin El Bab kentinde Fırat Kalkanı'nda yer alan ve Türkiye'nin eğittiği ÖSO militanları YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ne katıldı. Geçen hafta da ÖSO'dan 60 kişi ayrılmış, 35 kişi Suriye ordusuna katılmıştı.

Hikmet Durgun'un Sputnik'te yer alan haberine göre YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Türkiye'nin eğitip donattığı ve Fırat Kalkanı grubunda yer alan ÖSO'dan firarlar devam ediyor.

Geçen hafta 60 kişi Suriye ordusu ve DSG'ye katılırken, dün de 6 ÖSO militanı firar ederek DSG'ye katıldı.

'ÖSO İÇİNDE BÜYÜK BİR KAVGA VAR, AYRILMALAR DEVAM EDECEK'

Fırat Kalkanı bünyesinde yer alan ÖSO gruplarından ayrılmaların devam ettiğini belirten yetkili şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz hafta Sultan Murat, Muntasır Billah Tugayı, Feylek El Şam ve Alparslan Özel Kuvvetleri'ne mensup 60 kişi ayrılmışlardı, bize ve rejime katılmışlardı. Dün de ÖSO'ya mensup Şam Cephesi örgütünden 6 militan firar edip bize katıldılar. Silahlarıyla bize sığındılar. 6 kişi Menbiç Askeri meclisi savaşçılarına gelerek teslim oldular. Bizim saflarımızda yer almak istediler. Biz de şimdi bu 6 kişiyi araştırıyoruz. 6 kişiden 2'si Rakkalı diğerleri Halep ve Deyr ez Zor nüfusuna kayıtlılar. Bu 6 kişiyi uygun görürsek bizde kalabilirler. Bize anlattıklarına göre ÖSO'dan ayrılmalar devam edecek. ÖSO içinde büyük bir kavga var. Kendi içlerinde anlaşamıyorlar. Sürekli kavga ediyorlar."