Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ne, Suriye'den atıldığı anlaşıldığı öne sürülen bir top mermisinden sonra Türkiye'den Suriye'ye topçu birlikleri tarafından top atışı yapılarak karşılık verildiği belirtildi.

Radikal'deki habere göre; Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne, Suriye’den atıldığı anlaşılan bir top mermisi düştü.

Saat 17.30 sıralarında öğretmenevine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki piknik alanının yanına düşen top mermisi, elektrik tellerini koparırken, yolun kenarındaki istinat duvarı da zarar gördü. Şiddetli patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edilirken, Kaymakam Turan Yılmaz da incelemelerde bulunup güvenlik güçlerinden bilgi aldı.

Top mermisinden sonra Türkiye'den Suriye'ye topçu birlikleri tarafından top atışı yapılarak karşılık verildiği belirtildi.

Öğle saatlerinde de ilçeye bağlı Yeşiltepe Köyü’nün kırsalına bir top mermisinin düştüğü, can ve mal kaybı yaşanmadığı belirtildi.

TOP ATIŞLARI SES KAYITLARINDA DİLLENDİRİLİYORDU

YouTube'a 'secim gudumu' isimli bir hesapla yüklenen son ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'e ait olduğu iddia edilen dört sesin, Suriye'ye ilişkin konuşmasında, Hakan Fidan olarak belirtilen ses, "Biz gerekçeyse gerekçeyi üretiriz, ben öbür tarafa 4 tane adam gönderirim, 8 tane boş alana füze de attırırım. Problem değil o! Gerekçe üretilir. Olay böyle bir iradenin ortaya konması.." diyordu.