Adalet Arayan İşçi Aileleri, 28 Nisan İş Cinayetlerinde Ölenleri Anma ve Yas Günü dolayısıyla Taksim'den Galatasaray'a yürüyüş düzenlendi. HDP milletvekilli adaylarının destek verdiği yürüyüşte, aileler, günde 3 ile 8 işçinin iş cinayetinden hayatını kaybettiği Türkiye’de de 28 Nisan’ın İş Cinayetlerinde Ölenlerin Anma ve Yas Günü ilan edilmesini istedi.

28 Nisan İş Cinayetlerinde Ölenleri Anma ve Yas günü dolayısıyla Fransız Konsolosluğu’ndan Galatasaray Meydanı’na yürüyen Adalet Arayan İşçi Aileleri, 28 Nisan’ın Türkiye’de de anma ve yas günü ilan edilmesini istedi. HDP milletvekili adayları Turgut Öker ile Gülsüm Ağaoğlu’nun da desteklediği yürüyüşte, “28 Nisan iş cinayetlerinde hayatını kaybedenleri anma ve yas günü ilan edilsin” yazılı pankart taşındı.

Davutpaşa’dan Koza’ya, Soma’dan BEDAŞ’a Ermenek’e kadar, iş cinayetlerinde hayatının kaybeden işçilerin fotoğraflarını taşıyan aileler, iş cinayetlerinin yaşandığı tüm işyerlerini sayarak “Burada” diye haykırdı. Galatasaray Meydanı’na kadar, “İş kazası değil, cinayet”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz” sloganları atan aileler, adına açıklamayı Sinem Emir okudu.

HER GÜN 3 İLA 8 İŞÇİ İŞ CİNAYETİ KURBANI

28 Nisan 2014’de dosyalarını teslim etmek T.C Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, Meclis Başkanlığı, AKP başkanvekilliğini ziyaret ettiklerini belirten Emir, orada görüştükleri yetkililerin kendilerine geri dönüş yapılacakları sözünü vermelerine rağmen hala dönüş olmadığını söyledi. Emir, buna karşın İş cinayetleri konusunda Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi veren HDP ile CHP’ye teşekkür etti.

Emir, Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) göre, dünyada her sene 2.300.000’den fazla kadın ve erkeğin çalışırken öldüğünü beyan ederken, Türkiye’de sadece 2014 yılında 1886 işçinin hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Hala günde 3 ila 8 işçinin çalışırken ölüme gönderildiğine işaret eden Emir, adalet arayan işçi aileleri olarak işçi cinayetlerinin en çok yaşandığı Türkiye’de 28 Nisan’ın anma ve yas günü ilan edilmesini istedi. (ANF)