Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre yarından itibaren önümüzdeki 1 hafta boyunca Türkiye'nin sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.

8 Eylül-15 Eylül tarihleri arasında, önümüzdeki hafta sonuna kadar ülke genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerde havanın açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının tüm yurtta hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 5- 9 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca en yüksek hava sıcaklığının Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 31, İstanbul’da 33, Konya ve Afyonkarahisar’da 34, Ankara ve İzmir’de 35, Adana ve Antalya’da 36, Aydın ve Bursa’da 37, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 40 dereceye yükselmesi tahmin ediliyor.

Mevsim değişikliği ile birlikte ani sıcaklık değişimleri ve özellikle iç kesimlerde gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki yüksek farktan dolayı meydana gelebilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.