Eski Mazlum-Der Başkanı ve Saadet Partisi’nin Adıyaman Belediye Başkan adayı Ahmet Faruk Ünsal yerel seçim stratejisini anlattı.

 “Ben çatının adayı değil tabanın adayıyım” ifadelerini kullanan Ahmet Faruk Ünsal, “Herkesin ama özellikle  AK Parti’nin” seçmenlerinin oyuna talip olduklarını söyledi. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ittifak yapan muhalefet partilerini “zillet ittifakı” olarak tanımlaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da “illet ittifakı” olarak adlandırmasına “nezaketsiz siyaset” yanıtını veren Ünsal,“Biz hizmet dilinden ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Faruk Ünsal, T24'ten Şirin Payzın’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “CHP ile HDP’nin azami müşterekleri olabilir ama İyi Parti ve Saadet’in bu partilerle ilişkisi çıkar hesabıdır” sözlerini hatırlatarak,“çıkar hesabı mı yapıyorsunuz?” sorusuna da yanıt verdi.

‘ADALETTE BİRLEŞENLER İTTİFAKIYIZ’

 Saadet Partisi’nin adayı, “Temsil ettiğimiz geniş taban koalisyonuna illa da bir ad koyacaksak buna ‘adalette birleşenler ittifakı’ diyebiliriz” dedi.

15 Temmuz gecesi sadece AKP’liler ve MHP’lilerin sokakta olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren Ahmet Faruk Ünsal, “ 15 Temmuz gecesi MHP Genel Merkezi’nden atılan tweet mesajlarını; şimdi belki silindi ama, ‘TSK ile halkı karşı karşıya getirmeyelim’ diye atılan mesajları hatırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ünsal, “AKPve MHP hepimizi çok yordu barışa, huzura ihtiyacımız var. AKP’nin muhalefet tarafına geçip dinlenmeye ihtiyacı var, muhalefet partisi olmak da demokrasinin önemli bir parçasıdır” dedi.

Ahmert Faruk Ünsal’a göre, “Türkiye tek sesliliği kaldırmaz”

‘HDP EŞİTTİR PKK DEMEK İHBAR OLARAK YORUMLANABİLİR’

HDP’nin bölgede 6 milyon seçmeni temsil ettiğini de ifade eden Ahmet Faruk Ünsal, HDP’nin parlamentoda temsil edilen, yüzde 7 barajının üzerinde oyu olduğu için Hazine yardımı alan bir parti olduğunu söyledi.

Ünsal, “HDP eşittir PKK” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu söylemi yanlış. İhbar eden konuma düştüğünü belirtiyor.

Adıyaman’ın önemli sorunlarını altyapı, kentsel dönüşümdeki hak gaspları, işsizlik, hayat pahalılığı olarak  sıralayan Ünsal, sosyal adalete öncelik vereceklerini söyledi. Sloganları da “Yalın ayaklıların iktidarını kurmaya geliyoruz!”

Kaynak: T24