Türkiye’nin en genç sol partisi olan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), kendi uzmanlık alanlarında uluslararası çapta bilgi üreten 80’i aşkın akademisyenin sunumlar yapacağı ve İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenecek olan “Bilgiye Erişim ve Birlikte Değerlendirme Atölyeleri”ni 15 Ekim’de başlatıyor.

EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, “Bu sadece EDP için değil, bütün bir Türkiye solu için de yeni ve zenginleştirici bir deneyim olacak” diyor.

“YENİ DÜNYA YENİ BİLGİYLE ANLAŞILABİLİR”

Ferdan Ergut, “Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni ‘öğrenen parti’ modelini merkeze alarak kurmuştuk. Kökten dönüşümlerin yaşandığı bir dünyaya emekçilerden, sistemin mağdurlarından yana müdahale edebilmek ve değişimi yönetebilmek için ezberlerimizi bir kenara koyarak yola çıkmıştık. Yeni dünya ancak yeni bilgiyle anlaşılabilir ve dönüştürülebilirdi. EDP, henüz iki yılını doldurmayan kısa tarihinde yaptıklarıyla yeni bir sol siyasetin mümkün olduğunu gösterdi” diyor.

BEBDA’DA NELER VAR?

Akademisyenler, Kürt sorunundan Kemalizme; tarih teorisinden kaos teorisine; matematiksel paradokslardan karmaşık yapılara; iktisat politikalarındaki dönüşümlerden enerji sorunu ve çözüm önerilerine; toplumsal dışlanma olgusundan siyasete alternatif yaklaşımlara; delilikten uygarlığa; ataerkillikten beden politikalarına; çevrenin tarihinden Osmanlı demografisine kadar çok geniş bir alanı kuşatacaklar.

“AMAÇ SOLDA YENİLENME”

EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut, BEBDA’nın, dışarıdan bilinç taşıma fikri üzerine kurulmadığını belirterek, temel amaçlarının, “hayatımıza değen alanların bilgisini paylaşmak ve bu bilgiyle donanmış öznenin kendi bilincini özgürce oluşturmasına olanak vermek” olduğunu belirtiyor.

Ergut, “Hakikatin tek olmadığını, karmaşık bir doğası olduğunu biliyoruz. Hakikati olabildiğince geniş bir yerden kuşatmak istiyoruz. Solda yenilenmenin ancak böylesi bir mesainin sonucunda gerçekleşebileceğini düşünüyoruz” diyor.

“Şimdi Bilgiye Erişim ve Birlikte Değerlendirme zamanı!” diyen Ergut, BEBDA projesine inanan ve onu hayata geçirmelerini mümkün kılan değerli akademisyenlere şükran borçlu olduklarını, onların özverisiyle gerçekleştirdikleri bu başlangıcın, BEBDA’nın kurumsallaşacağının en büyük güvencesi olduğunu vurguluyor.

KİMLER, NASIL KATILABİLİR?

Ferdan Ergut, BEBDA'ya sadece EDP üyelerinin değil, her yaştan dileyen herkesin katılabileceğini belirtiyor. Başvuru, ön kayıt ve bilgi için [email protected] adresi ve 0537 841 32 51 telefonu ile irtibat kurulmasını istiyor.

BEBDA’YA KATKI VERECEK AKADEMİSYENLER

Mehmet Ö. Alkan, Okan Akhan, Emin Alper, Hacer Ansal, Sefa Feza Arslan,Volkan Aytar, Umut Azak, Ayşe Berkman, Semih Bilgen, Bülent Bilmez, Özgür Budak, Funda Şenol Cantek, Yasin Ceylan, Nesrin Sungur Çakmak, Güney Çeğin, Sait Çetinoğlu, Didem Danış, Cemsinan Deliduman, Besim Dellaloğlu, Ahmet Demirel, Selçuk Dursun, Ş. Akile Zorlu Durukan, Fuat Dündar, Kudret Emiroğlu, Erkan Erdil, Elvan Altan Ergut, Ferdan Ergut, Ayşe Erzan, Neşe Gurallar, Ayşe Gözen, Ahmet İnam, Saadet İyidogan, Ümit İzmen, Gürkan Karakaş, Ayşe Karasu, Ahmet Kardam, Erol Katırcıoğlu, Vangelis Kechriotis, Ferhat Kentel, Çağlar Keyder, Erol Köroğlu, Ahmet Kuyaş, Tuna Kuyucu, Ali Nesin, İlhami Alkan Olsson, Nil Mutluer, Vefa Saygın Öğütle, Oktay Özel, Alev Özkazanç, Teoman Pamukçu, Üstün Reinart, Sanem Güvenç Salgırlı, B. Özgür Sarıoğlu, Devrim Sezer, Nükhet Sirman, Yusuf Uludağ, Ufuk Uras, Tanay Sıdkı Uyar, Yeşim Uysal, Betül Yarar, Mesut Yeğen, Levent Yılmaz, Laden Yurttagüler.

Ayrıntılı bilgi ve program burada: http://edpbebda.blogspot.com/