BAREM araştırma şirketinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında Türkiye sondan 10. oldu.

BAREM araştırma şirketi 38. kez gerçekleştirdiği “Yılsonu Anketi”nin sonuçlarını yayımladı. Türkiye basamağı BAREM tarafından yapılan araştırmaya 65 ülkeden 64 bin kişi katıldı. Araştırma sonuçlarına göre en mutlu ülke Fiji olurken, Türkiye sondan 10. olarak 56. sırada yer aldı.

2013 sonu araştırmasında tüm ülkeler içinde yaşantısından mutlu olduğunu söyleyenlerin oranı %60 iken, 2014 yılsonu araştırmasında bu oran artarak %70 oldu.

EN MUTLU FİJİ, EN MUTSUZ IRAK

Ankete katılanların yüzde 93’ünün “mutluyuz” dediği Fiji, en mutlu ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Fiji’yi sırasıyla Kolombiya, Nijerya, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Hindistan, Panama, Arjantin, Finlandiya ve Endonezya takip etti. En mutsuz kişilerin yaşadığı ülke ise Irak oldu. Ankete katılan Iraklıların yalnızca yüzde 31'i mutlu olduğunu belirtti. Yunanistan, Bulgaristan ve Sırbistan da Irak’tan sonra en mutsuz ülkeler oldu.

Yapılan ankete göre 2014’ün en mutlu iki kıtası Afrika ve Asya oldu. 2015’in iyi bir yıl olacağına inanan ülkelerin başında Nijerya yer alırken, en karamsar ülke Lübnan oldu. Batı Avrupa ise en mutsuz bölgeler arasında yer aldı. Batı Avrupa ülkelerinde yaşayanların sadece yüzde 12'si 2015 yılında ekonominin daha iyi olacağına inandığını belirtti. Dünya genelinde ise ankete katılanların yüzde 42'si 2015'in refah getireceğine inandığı söyledi.