Zaman yazarı Ali Bulaç, Türkiye'nin Ortadoğu politikalarını eleştirdiği "İsrail’e yok, Filistinlilere var! Neden?" başlıklı yazısında, AKP Hükümeti'nin "iç politikaya dönük bir malzeme haline getirdiğini" belirterek, "Filistinli yöneticiler, aydınlar her şeyin farkında. Türkiye’nin, kendi lehinde gösteri yapmaları için Filistin sokaklarında kaç para dağıttığını biliyorlar" dedi.

"Türkiye İsrail’e vize uygulamıyor, İsrailliler istedikleri anda birkaç saat içinde Türkiye’ye gelebiliyorlar" diyen Bulaç, "Bence de doğru bir şey bu. Fakat Türkiye neden Filistinlilere aynı vize muafiyetini tanımıyor?" diye sordu.

Bulaç'ın Zaman'da "İsrail’e yok, Filistinlilere var! Neden?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir kısmı şöyle:

[...]Türkiye’nin Filistin politikasının ne kadar iki yüzlü ve iç politikaya malzeme toplamaya dönük olduğuna şu örnek yeter:

Türkiye İsrail’e vize uygulamıyor, İsrailliler istedikleri anda birkaç saat içinde Türkiye’ye gelebiliyorlar. Bence de doğru bir şey bu. Fakat Türkiye neden Filistinlilere aynı vize muafiyetini tanımıyor? Öyle bir uygulama ki sıradan bir Filistinlinin vize alması neredeyse imkansız. Mesela a) Bankada 3 ila 5 bin dolar hesabının olması; b) Sağlık raporu, c) Güvenlik belgesi getirmesi isteniyor. İsrail yönetimi bir şekilde ismi taş atma eylemine karışmış veya İsrail askerine yan bakmış birini‚ ‘terörist’ ilan ettiğinde bir Filistinlinin güvenlik belgesi alması mümkün değil. Öğrenciler içinse Türkiye’den “kabul kağıdı“ şartı konuyor.

Siz partizan yazarlara soruyorum: Nedir bunun izahı? En üst seviyede İsrail’le ticaret, savunma işbirliği, ekonomik ilişkiler sürer ve zavallı Filistinlilerin Türkiye’ye gelişleri engellenirken, her gün Filistin için ağlamaya ne demeli? Bu Hüseyin için ağlayıp Yezid’le işbirliği yapmak değil mi? Dünya Bankası açıkladı, Gazze’ye 200 milyon dolar yardım vaat eden Türkiye bugüne kadar ancak 520 bin dolar göndermiş bulunuyor.Bunun açıklaması nedir?

Filistinli yöneticiler, aydınlar her şeyin farkında. Türkiye’nin, kendi lehinde gösteri yapmaları için Filistin sokaklarında kaç para dağıttığını biliyorlar. DİB Başkanı Mehmet Görmez, Miraç gecesi Mescid-i Aksa’daydı, namazdan sonra yaklaşık 150 kişi Mescid’in avlusunda İsrail aleyhinde ve Türkiye lehinde gösteri yaptılar. Yaşlı bir Filistinli şöyle dedi: “Bu gösteriler boş, bize dayak olarak dönecek!” Türkiye de Filistinlilerin acısını sömürüyor, diğer Arap ülkeleri bu sömürüyü yıllardan beri yapıyorlar. Filistinlilerin mütegallibe zümresine para dağıtıyorlar, Filistin sorunu ve Filistinlilerin acısı olduğu gibi devam ediyor. Bu bir düzendir. Ve bu düzenden bölge ülkelerinin bütün mütegallibe güçleri memnun.