Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Örgütü, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın katılımıyla açıldı.

Kısa zaman önce kuruluşunu tamamlayan Türkiye İşçi Partisi (TİP) yerel örgütlerinin açılışlarına devam ediyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın katılımıyla Türkiye İşçi Partisi'nin Muğla'da Bodrum İlçe Örgütü yapılan etkinlikle açıldı. Açılışa parti üyelerinin yanı sıra çok Bodrumlu yurttaşlarda katıldı.

'SADECE TİP'İN İLÇE BİNASINI AÇMIYORUZ, EMEĞİN KURTULUŞ MÜCADELESİNE BİR MEVZİ ARMAĞAN EDİYORUZ'

Açılışta konuşma yapan Erkan Baş, Türkiye’deki düzen partilerinden, burjuva partilerinden köklü bir farklılığa sahip olduğunu belirterek, "Bizim için herhangi bir yerde ilçe örgütü örgütlemiş olmak, orada bir bina açmak, orada bir tabela asmak, orayı bir mücadele mevzisi haline getirmiş olmaktır. Orası bizim açımızdan artık bir mücadele mevzisidir. Orası sadece TİP üyelerinin birbirleri ile sohbet edebilecekleri, yönetim kurulu toplantılarını yapabilecekleri, kendi partimize ilişkin gündemlerle bir araya gelebilecekleri bir yer değil. Orası bir aydınlanma mevzisidir, mücadele mevzisidir. Orası bir kavga mevzisidir. O ilde veya ilçede eşitlik için, kardeşlik için, barış için, hakkı için mücadele eden herkesin ortak çatısıdır. Biz böyle yaklaşıyoruz buraya. Dolayısıyla bugün TİP’in ilçe binasını açmıyoruz. Bodrum’daki özgürlük mücadelesine, demokrasi mücadelesine, emeğin kurtuluş mücadelesine bir mevzi armağan ediyoruz diye bakmak gerekiyor. Bu hepimizin ortak mevzisi ve büyütmemiz gereken bir mevzi" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE EMEKÇİLERİ FAŞİST BLOK KARŞISINDA KAZANDI'

Konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerine de değinen Erkan Baş, “Dünya tarihinde Cumhurbaşkanının, İçişleri Bakanı’nın, Dışişleri Bakanı’nın, Maliye Bakanı’nın yani devletin aklınıza gelen bütün olanaklarının bir blok etrafında seçime girdiği, medyanın neredeyse yüzde 99’unun tek sesli biçimde iktidar lehine çalıştığı, devletin bütün aygıtlarının, bütün organlarının bu faşist blok kazansın diye çaba sarf ettiği bir tabloda Türkiye emekçileri, Türkiye yoksulları, Türkiye halkları tüm bu imkanlara rağmen büyük bir başarı elde etmiş durumdadır.” ifadelerini kullandı.

Açılış etkinliği sonrası Genel Başkan Erkan Baş tarafından yeni üye olan partililere rozetleri takıldı.

Kaynak: İleri Haber