Suriye Gözlemevi (SOHR), yaklaşık 41 tank, paletli personel taşıyıcı ve roketatardan oluşan büyük bir Türk askeri konvoyunun bu sabah iki grup halinde Suriye'ye geçtiğini bildirdi. Takviye gücü, Suriye’ye geçtikten sonra Halep'in kuzey ve doğusundaki "gerginliği azaltma bölgesi"ndeki noktalara dağıtılmak üzere güney İdlib'deki Al-Mastoumah'daki Al-Tala'e kampındaki Türk üssüne yöneldi.

Öte yandan, rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere dönüşen “çatışmasızlık bölgesi”ndeki karakolların geri hatlara taşınıyor ve Türk kuvvetleri, tahliye ve söküm çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Türk kuvvetleri, İhsim kasabasında ve M4 karayolunun kenarında bulunan çok sayıda karakolunu “çatışmasızlık bölgesinin” doğu cephesindeki bölgelere nakletti.

2 Nisan'da Türk kuvvetleri, bölgeye düzinelerce askeri araç ve askeri ve lojistik malzeme getirerek “Putin-Erdoğan” bölgesindeki mevzilerini güçlendirmeye devam etmişti.

Bu kapsamda, SOHR aktivistleri, 40 zırhlı araç ve lojistik ve askeri malzeme yüklü sekiz kamyondan oluşan bir Türk askeri kolunun İdlib'in kuzeyindeki Bab Al-Hawa sınır kapısı üzerinden Suriye'ye girişini duyurmuştu.

Güvenilir SOHR kaynaklarına göre, başka bir Türk takviyesi grubunun Türkiye topraklarından Suriye'ye geçmesi planlanlandı, saatler içinde yaklaşık 50 aracın girmesi bekleniyor.

SOHR kaynakları, Türk takviyesinin, İdlib'in doğu kırsalındaki cephe hatlarında bulunan noktalara konuşlanmadan önce, Türk kuvvetlerinin konuşlandığı Al-Mastoumah kampı ve Taftanaz askeri hava üssüne birkaç saat içinde ulaşacağını belirtti.