A Milli Takım ile İtalya, EURO 2020'nin açılış mücadelesinde karşı karşıya geldi. Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan müsabakayı İtalya 3-0'lık skorla kazandı.

Mücadelenin ilk yarısında yoğun baskı kuran İtalyanlar, pozisyona girmekte zorlanırken goller ikinci yarıda geldi.

TALİHSİZ AN

Rakip alana geçmekte sıkıntı yaşayan Millilerde ikinci yarıda Cengiz Ünder oyuna dahil oldu ve takımın ilk isabetili şunu çekti. Ancak dakikalar sonra Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golle İtalyanlar öne geçti.

Mücadelede 53. dakikada kilidi açan İtalyanlar, 66. dakikada ise Immobile farkı 2'ye çıkarmayı başardı. Son sözü ise 79. dakikada Insigne söyledi.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve İtalya, A Milli Takım'ı 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. Türkiye ise ikinci maçta Galler, sonrasında İsviçre ile kozlarını paylaşacak.

İTALYA'NIN SERİSİ 28 MAÇ OLDU

Bu maçta birlikte İtalya'nın yenilmezlik serisi 28 maça yükseldi. Mancini'nin öğrencileri bu süreçte 23 galibiyet, 5 beraberlik aldı.

BURAK YILMAZ TARİHE GEÇTİ

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Burak Yılmaz, Rüştü Reçber'i geride bırakarak milli formayla Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası'nda maça çıkan en yaşlı oyuncu oldu.

Burak Yılmaz, Rüştü Reçber'in 35 yaş 46 günlük rekorunu 35 yaş 331 günle kırmayı başardı.