Türkiye'de otuz milyon civarında Kürt yaşıyor ve bu otuz milyon Kürt hala bu küçük devlet için problem olarak görülüyor!

Türkiye'de yirmi milyon Alevi yaşıyor ve bu yirmi milyon Alevi bu küçük devlet için hala bir problem!

Türkiye'de sistemin kodlarının dışında tutulan on milyonlarca insan var ve bu yüzden bu devlet son derece küçüktür!

...

Anayasal olarak nüfusunun yüzde yüzü Türk kabul edilen ve bir biçimde yüzde doksan dokuzu Müslüman varsayılan bu toplumun o gizemli yüzde birlik kesimini gerçekten merak etmiyorsanız bu devletin gerçekten küçük bir devlet olduğunu idrak edemezsiniz!

...

Önünüze hangi uluslararası veriyi koyarsanız koyun; ister eğitim, ister sağlık, ister mutluluk, ister balıkçılık, ister hayvancılık, ister finans, ister tarım, ister demokrasi, ister üretim kabiliyeti, ister yaratıcılık alanında, fark etmez!

Türkiye'yi büyük gösterebilmek için elinizdeki en kötü örnekleri veri olarak kullanıp rakamlar üzerinde Tüik eliyle oynama yapmak zorundasınız!

...

Ne mutlu bilmem neyim diye çırpınsanız da boş iştir, mesela Zulu kabilesi bile Türkiye'den daha mutludur!

...

Bu devlet son derece küçük bir devlettir, Suriye'den biraz büyük, Irak'tan az daha büyük ama gerçekten küçük bir devlettir, bakmayın öyle Nato'nun ikinci büyük ordusuna sahip olduğu hikayelerine, bakmayın öyle bilmem dünyanın on yedinci ekonomisi olduğu hikayelerine!

...

Gerçeklik o kadar çıplaktır ki; Türkiye'nin ekonomisi bir Alman araba markası kadar değil, Türkiye'nin kalabalığıyla övünülen ordusunun elindeki silahların yüzde yüze yakını büyük devletlerin imalatıdır!

Üstelik bugün bu devletin hiçbir kurumu ayakta değil, çağa uygun değil ve asla bir gelecek vaat etmiyor!

Türkiye'yi idare eden AKP'nin de CHP ya da MHP ile arasındaki fark yüzde bir bile değildir!

...

Ancak, bu küçük devletin gerçekten büyük bir devlet olmasını isterdim!

...

Türkiye eğer büyük bir devlet olsaydı, kendi hastalıklı mekanizmasının durmaksızın ürettiği sorunları çözmeye girişirdi önce!

Önce kendi evinin içinde adaleti, barışı, huzuru, demokrasiyi yani bilcümle evrensel değerleri sağlardı!

...

Ki bunu da o sakat Türkislamist kuruluş kodlarını tarihin çöplüğüne kendi elleriyle atmakla başlardı işe!

İnanın işte o zaman kıskanılmakta olan bir devlet olmaya aday olabilirdi!

...

Türkiye devletinin aklı, gözleri, iflas etmiş paradigmaları ve sözleri ile dünyaya bakıp dünyanın merkezini Ankara sanmanız sizi mutlu edebilir, ancak gerçeklik hiç de öyle değildir!

Bugün Türkiye'nin uluslararası arenada içine düştüğü rezaletin, sefaletin ve çapsızlığın nedeni küçük bir devlet olduğunu kabul edememesinden ileri geliyor, tarih ile yüzleşememesinden ileri geliyor!

...

Öyle Musul dedemindi, Kerkük ceddimin tapulu malıydı, yok sıradaki plakalar şu şehirler içindir, yok AB olmazsa Şangay var, ABD olmazsa Rusya var gibisinden son derece çapsız salınımlar ile sadece kendi çapsız ve mutsuz kitlenize gaz verebilirsiniz, yoksa dünyanın ve gerçekliğin iplediği basit bir mal bile değilsiniz!

...

Çağı yakalamak itaatkar, yoksul ve aç yığınlara milli ve dini safsatalardan ibaret gazlar vermekle mümkün olmuyor!

Yığınları için baba olmakla övünen bir devletin, seçmenleri için çoban olmakla böbürlenen bir liderin çağın gerisine gitmek ve daha da küçülmek dışında bir şansı yoktur!

...

Ancak ve ancak kendi küçüklüğünü kabul etmiş, kendi arkaik kodlarını çöpe atmış, kendi gerçek tarihiyle yüzleşmiş bir devlet insanlığın gelecek tarihinde yerini alabilir!

...

Türkiye devleti kendi çapsızlığını ya da çapının ederini kabul etmiş olsaydı önce kendisinin yarattığı ötekiler ile barışmasını bilirdi; kendi içinde barışı, adaleti, evrensel değerleri tesis etmiş bir Türkiye'de Kürdistan'daki diğer Kürtler için doğal bir cazibe merkezi olurdu!

...

İşte yazık ki Türkiye son derece küçük bir devlet ve bu küçük devlet eşek yükü kadar eşekliği ve acıyı gün gece, ve üstelik yarını öngörülemez bir biçimde, biz yoksul yığınlara yaşatıyor!

...

Türkiye'deki O Gizemli Yüzde Birlik Kesim ve Küçük Devlet Türkiye!

Zulu Kabilesi mi Türkiye mi?

Bence Zulular son derece mutludur ve ben onların mutluluğunu gerçekten kıskanıyorum!