Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar üçüncü gününde devam ederken Türkiye’nin çatışmalara müdahil olup olmadığı tartışılıyor.

Ermenistan ve Dağlık Karabağ yönetimi, Türkiye’nin çatışmalara askeri uzmanlar ve Suriye’den getirilen cihatçılarla müdahil olduğunu savunurken Azerbaycan bu iddiayı yalanlıyor.

AB’den yapılan açıklamada ise çatışmaya yabancı güçlerin karıştığı bilgisinin doğrulanamayacağı ifade edildi.

ERMENİSTAN: TÜRKİYE OPERASYONA DOĞRUDAN DAHİL OLDU

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin artık Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonlara doğrudan dahil olduğunu söyledi.

Ermenistan “dronlar dahil, Türk silahlarını kullanan Türk askeri uzmanlarının olduğunu” iddia etti.

Ermenistan ve Karabağ ayrıca Türkiye'nin cihatçı militanları seferber edip Azerbaycan'a gönderdiğini savunuyor.

Ermenistan’ın Rusya Büyükelçisi Vardan Toğanyan Rus basınına verdiği demeçte, Türkiye ve Suriye’den Azerbaycan’a nakledilen teröristlerin Dağlık Karabağ’da Azerbaycan tarafında savaştığını söylemişti. Ancak Türkiye hükümeti bu iddiayı yalanladı.

AZERBAYCAN: RUSYA İLE DE ASKERİ İŞ BİRLİĞİMİZ VAR

RIA Novosti ajansının aktardığına göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ise “Türk müdahalesi yok. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki askeri-teknik işbirliğinden bahsediyorsak, Azerbaycan'ın bir dizi ülkeyle ve hatta Rusya ile askeri-teknik işbirliği var" dedi.

AB: DIŞ MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ

Avrupa Birliği'nden de konuyla ilgili değerlendirme geldi.

AB Dış Politika Sorumlusu Peter Stano çatışmaya yabancı güçlerin karıştığını doğrulayamayacağını söyleyerek “Çatışmaya herhangi bir dış müdahale kabul edilemez" dedi.

Kaynak: Evrensel