9. Uluslararası Giritliler Festivali CHP'li Kuşadası Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kuşadası'nda başladı.  Yunanistan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen çok sayıda Giritli'nin katıldığı festivalin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı 9. Uluslararası Giritliler Festivali'nin Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluğu pekiştireceğini belirtti.

Girit kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen 9.Uluslararası Giritliler Festivali Kuşadası Kervansaray’da düzenlenen bir kokteylle başladı. Festivalin açılış kokteyline Yunanistan ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen Giritlilerin yanı sıra CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi ile Giritliler Federasyonu Başkanı Yunus Çengel katıldı.

Açılış kokteylinde konuşan Giritliler Federasyonu Başkanı Çengel, 9’uncusunu düzenledikleri Uluslararası Giritliler Festivali’ne katkı sunan herkese teşekkür ederek, festivalin Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluğa katkı sağlayacağının altını çizdi. Çengel, festivalde yurt içi ve yurt dışından çok sayıda Giritli’nin buluşacağını belirterek Giritli Türkler ile Giritli Rumların bir zeytin ağacının iki dalı olduğu ifade etti.

KAYALI "DÜNYA'YI GÜZELLİK KURTARACAK

Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı ise 9. Uluslararası Giritliler Festivali’nin Türk ve Yunan halkları arasındaki dostluk ve barışın pekişmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek “9’uncusu düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali, Giritli Türkler ve Giritli Rumlar arasında büyük bir buluşmaya sahne olacak. Bir şiir vardır çok severim, şöyle diyor şair ‘Dünya’yı güzellik kurtaracak.’ O güzelliği de bu tür barışçıl buluşmalar sağlayacak. Dünyadaki en büyük değer insandır. Biz bu tür etkinlikleri barışa ve dostluğa gönül vermiş insanlar için düzenliyoruz. 9. Uluslararası Giritliler Festivali’ne katkı sunan ve katılım sağlayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. (Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber Kuşadası)