THY'nin işten çıkardığı 305 çalışanla ilgili Ankara'da çözüm çabaları sürüyor.

 

Çalışma Bakanı'nın THY Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşmesinin ardından Türk-İş de temaslarını sürdürüyor. Son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşüldü ve "pozitif girişimlerde bulunması" istendi.

 

TÜRK-İŞ GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAK

Türk-İş yönetimi görüşmenin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Arınç "konuyu takip ettiklerini ve sonuç alınması için gerekli girişimlerde bulunulacağını" söyledi.

 

Ayrıca bu zamana kadar Çalışma, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile de görüşüldüğü hatırlatıldı.

 

Tüm bu görüşmelerin ardından henüz net bir karar çıkmadı. Ama Türk-İş yönetimi girişimlerin süreceğini belirtti.

 

'THY RAKİPLERİNİN BU İŞTE PARMAĞI VAR'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları'nda (THY) 305 kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili süreci değerlendirirken, "THY ile ticari olarak başa çıkamayanların, birtakım manipülasyonlarla THY'yi itibarsızlaştırmaya çalıştığını" savundu.

 

Yıldırım, THY'de işten çıkarılan personelle ilgili, bir işadamının sorusu üzerine şunları söyledi: “THY özel bir şirket. Bakanlığın emrinde olsa orada biz her şeyi yapardık, ama daha önce ‘Bunu istemiyoruz, özel olsun' dedik. O THY'nin daha önce 59 uçağı vardı, şimdi 390 uçağı var. THY'nin esamisi okunmuyordu, şimdi dünyanın önde gelen şirketlerinden birisi. Devlet yakasından düştüğü için bu durumda. O şirkette 30 bin insanın emeği var. Şimdi 30 bin insanı mı düşünelim, 305'ini mi? Sizin işçileriniz işe gelmezse ‘Canınız sağ olsun der misiniz? Yapılan şeyi kişisel olarak tasvip etmiyorum ama, her eylemin bir yasal altyapısı olması lazım. İş yargıda, yargı kararını verecek."

 

Yıldırım, THY ile ticari olarak başa çıkamayanların, birtakım manipülasyonlarla şirketi itibarsızlaştırmaya çalıştığını savunarak, "Burada parasal bir mesele yok. Başka şirketlerde çalışanların 3 katı para alıyorlar” diye konuştu.

 

'ARACI OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

Türk Hava Yolları’nın markasının zarar görmesini istemediğini kaydeden Bakan Yıldırım, “Bu markayı kendi ellerimle bu noktaya getirdim, yok olmasına razı gelemiyorum" dedi. Yıldırım, işten çıkarılanlarla THY arasında arabuluculuk yapma konusunda ise "Bu durum düzelir mi bilmiyorum. Ben aracı olmayı düşünmüyorum" ifadesini kullandı.