Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 41 madencinin yaşamını yitirdiği TTK’nin Amasra Müessesesindeki sistemin bütün maden ocaklarına kurulmasını istedi.

Evrensel’in haberine göre Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı Amasra Müessesesinde 14 Ekim’de meydana gelen patlamada 41 işçi yaşamını yitirmişti.

Türk-İş’e bağlı Şeker-İş’in Antalya’da düzenlediği “Medya Buluşmaları” etkinliğine katılan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, sorumluluğu bulunanların bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Atalay, “Maden zirvesi yapmamız gerekiyor. Bu zirvede iktidar da muhalefet de olsun. Bunun içinde maden mühendisleri, işçisi, sendikaları, üniversiteler olsun. Bu meseleyi ülke gündemine yeniden getirelim. Çünkü bu kabul edilecek bir durum değil” dedi.

“Aslında Amasra’daki kömür ocağında bizim iyi de bir teknolojimiz var” diyen Atalay şöyle devam etti: “Bu madenin tavanlarında su torbaları var naylondan. O su torbaları olmasa daha vahim olurdu. Çünkü ateşi gördüğü zaman su torbaları patlıyor. Madeni, kömürü, su, çamur yapıyor. Bu sistemi Türkiye’deki bütün maden ocaklarına kurmak lazım.”

Öte yandan katliamdan sonra Evrensel’e konuşan işçiler ise Amasra’daki ocağın eksi 300 kotunda su barajlarının olmadığını ifade etmişti.