Soma'da 301 işçinin katledildiği madenin sendikası Türk-İş’in Başkanı Ergün Atalay’dan itiraf gibi açıklama geldi. Atalay: “Yaşanan katliamdır. İlk gün gittik; bir kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığını söylediler. ‘Ocakta durum iyi’ dediler. Sonra öğrendik ki, bunu diyenler patronun akrabaları. Bakan Yıldız’la birlikte sadece çıkan cesetleri sayabildik."

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen maden faciasının bir iş cinayeti, bir katliam olduğunu söyledi. Konfederasyon tarafından Edirne’de düzenlenen ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’nin açılışında konuşan Atalay, Soma’da meydana gelen maden faciasına değindi.

Facianın ilk saatlerinde maden ocağında kaç kişinin olduğunu kimsenin bilmediğini vurgulayan Atalay, 48 saat içerisinde ne bakan ne de diğer yetkililerin içerideki sayıyı bilmediğini vurguladı. Atalay, “Böyle bir ülke, böyle bir ocak, ne hükümet, ne sendikacı, ne patron ne işçi kimse bilmiyor. Kimiler 400, kimileri ise içeride 300 kişinin olduğunu söylüyor. Böylesi bir çarpık tablo...” dedi.

Maalesef iki gün sonra işin vahametini anlamaya başladıklarını dile getiren Atalay, “İşin özü bu bir iş cinayetidir. Bu bir katliamdır. Dünyada bu boyutta insanlar hiç böyle can vermedi” diye konuştu.

Soma’daki maden ocağında meydana gelen faciada, bu ülkede çok iyi şeyler yaptığını söyleyen Enerji Bakanı ile sadece ceset saydıklarını aktaran Atalay, “Bu ülkenin Enerji Bakanı, bu ülkeyi yönetenler neden bundan önce tedbir almadığını orada kendilerine ifade ettik. O ocak 1.5 milyon ton kömür kapasiteli bir ocak. 3.5 milyon ton kömür çıkartıyor oradaki vatandaş. 1.5 milyon tonda içeride 400 kişi olacağına, 3.5 milyon tonda 800 kişi oluyor. 150 kişi can vereceğine 300 kişi can veriyor” diye konuştu.