Neredeyse küçük çocukların ya da ofis içerisinde mesai saatlerindeyken “Biraz zaman geçireyim” düşüncesinden yola çıkarak oluşturulan agario oldukça büyüm bir bağımlılık yapıyor. Geliştirilen oyunun çıkış tarihi esasında 2015 yılının Nisan ayı'nda karşımıza çıktı. Toplam da baktığımız da iki hafta içerisinde birden fazla popülerlik kazanmış durumda.

AGAR.IO’nun derinliklerine inecek olursak oyun esasında oldukça basit gibi duruyor fakat öyle değil. FArklı ortamlardan oluşturulan haritalar üzerinde karşınıza çıkacak olan küçük noktaları yiyerek büyümeniz gerekiyor. Bu noktalar farklı renklere sahip ne kadar fazla yerseniz o kadar başarılı olacaksınız ve bir adım daha büyüyeceksiniz. Ne kadar fazla büyürseniz sizlerin avantajına olacak. Kazandığınız puanlar bu notalardan oluşuyor. Yavaş yavaş kontrol etmiş olduğunuz dairenin gelişiminin fark edeceksiniz. Böylece ekili işler ortaya çıkacak ve sizler de başarılı olacaksınız.

http://www.asitoyun.com/agario.html

AGAR.IO’da ki temel büyüme yönteminden biraz olsa kullanıcılar için yetecek seviyede bilgi aktarımı gerçekleştirdik şimdi de AGAR.IO’nun temel amacının dışına çıkarak rakipleriniz ile nasıl etkili mücadele edebileceğinize değineceğiz. agar.io oyunun da hayatta kalmanız için noktaları yemelisiniz bu noktaları yemekten sıkıldıysanız rakiplerinizi yiyebilirsiniz. Rakiplerinizi yemek için ilk olarak onların puanlarına bakmalısınız.

AGAR.IO oyunun sağ üst köşesi içerisinde yer alan puan tablosuna bakarak rakibinizi seçmeniz ve onun üzerine doğru giderek yemelisiniz. Her yemiş olduğunuz rakibinizden kazandığınız puanlar sizleri bir kademe daha yukarıya taşıyacak. AGAR.IO’da büyümenizin bir sınırı bulunmuyor ne kadar fazla rakibiniz ile mücadele ederseniz o kadar fazla güçlü olacaksınız. Genel olarak AGAR.IO’nun temel mantığı bu şekilde şimdi biraz da kontrollerinden bahsedelim. AGAR.IO’da kontrol yapabilmek için ilk olarak Fare aracına sahip olmalısınız bu araç ile birlikte oyun sınırları içerisinde tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.