İyi Partili Turhan Çömez, Şule Aydın moderatörlüğündeki Kayda Geçsin programına bağlanarak İskenderun Devlet Hastanesi'nde yaşanan can kayıplarını anlattı.

Çömez "Burada yaşamış insanların dramlarına tanık olarak ne Erdoğan'a ne de AKP iktidarına hakkımı helal etmiyorum. Yoğun bakımdaki gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Erdoğan' a sesleniyorum sen şimdi nasıl helalleşeceksin?" dedi.

Çömez açıklamalarında şunları söyleyerek önemli iddialar ortaya koydu;

"Burada yaşamış insanların dramlarına tanık olarak ne Erdoğan'a ne de AKP iktidarına hakkımı helal etmiyorum. Sizinle paylaşacaklarımla ilgili yargı mekanizmalarının çalıştırılması lazım. Birincisi İskenderun Devlet Hastanesi'yle ilgili bu hastane ile ilgili 'kullanılamaz güvenli değildir' raporu var. Bu rapor bundan on yıl önce verilmiş. Doktor arkadaşlarım devlete bu durumu bildirmiş. Bununla ilgili belge de var. Bütün feryatlara ve çabalara rağmen o bina 10 yıldır kullanıldı. Bu rapora rağmen o hastane kullanılmaya devam edilmiş. Hastalar ve çalışanlar o binada hayatlarını kaybettiler. Bu insanlar o ağır betonların altında can verdiler. Erdoğan' a sesleniyorum sen şimdi nasıl helalleşeceksin?

'YOĞUN BAKIMDA İNSANLAR OKSİJENSİZ VE ELEKTRİKSİZ KALDIKLARI İÇİN CAN VERDİLER'

Daha vahim bir konuya daha geleceğim. Bu hastanenin ikinci binası ilk depremden sonra hasar aldı ama kullanılmaya devam edildi fakat insanlar ne yazık ki oksijen tüpleri, merkezi oksijen tüpleri ve jeneratörler çalışmadığı için. Bunlarla ilgili gerekli önlemler alınmadığı için yoğun bakımda insanlar oksijensiz ve elektriksiz kaldıkları için can verdiler. Elektrik olmadığı için oksijen tüpleri çalışmadığı için can verdiler. Bunu bana feryat ederek ağlayarak o hastanedeki doktor arkadaşlarım söyledi.

Kaynak: Halk TV