Tunus parlamentosunun yanında bulunan Bardo Müzesi'ne giren militanların çok sayıda turisti rehin aldığı ve sekiz turistin hayatını kaybettiği bildirildi. Ölenlerden birinin Tunuslu, yedi kişinin yabancı olduğu belirtildi.

radikal.com.tr'de yer alan habere göre, Tunus’ta parlamentonun yanındaki Bardo Müzesi’ne giren iki militanın turistleri rehin aldığı açıklandı. Saldırı esnasında müzede en az 200 kişinin bulunduğu belirtilirken, bu kişilerden 160'ının arka kapıdan kaçtığı ifade edildi.

Saldırı sonucu 8 rehine hayatını kaybetti. Ölenlerden birinin Tunuslu, yedi kişinin yabancı olduğu belirtildi. Turistlerin İspanya, Fransa ve İtalya vatandaşları olduğu iddia edildi.

Saldırıyı Tunus İçişleri Bakanlığı doğruladı. Yetkililer bölgeden silah seslerinin geldiğini belirtirken, Reuters ’a konuşan bir görgü tanığı parlamentonun tahliye edildiğini söyledi. Polis ekiplerinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Saldırı anında görüşme yapılan Tunus parlamentosu ve müze Bardo Sarayı'nda bulunuyor.

AFP'ye konuşan meclis üyeleri silah seslerinin duyulduğunu doğrularken, seslerin tam olarak nereden geldiğini anlamadıklarını belirtti.