Dünyada nesli tükenen ve koruma altına alınan su samurlarından biri, Tunceli’de yol kenarında ölü bulundu. Su samurunun ölüm nedeni yapılacak otopside belirlenecek.

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve koruma altına alınan, Tunceli’de Munzur Çayı ile Pertek İlçesi’nde Günboğazı ile Kaçarlar göletlerinde yaşadıkları bilinen su samurlarından biri bugün yol kenarında ölü bulundu.

Pertek’in Kaçarlar göletine 4 kilometre uzaklıkta ölü bulunan su samuruna bir aracın çarpmış olabileceği veya bilinçsiz bir avcı tarafından vurulmuş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Köylülerin bulduğu su samuru haber verilmesi üzerine Tunceli Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü ekipleri tarafından alındı. Yetkililer, su samurunun kesin ölüm nedeninin yapılan otopsinin ardından belirleneceğini söyledi.

Su samurunu bulanlardan sinema yönetmeni ve doğa fotoğrafçısı İnan Arslan, bölgeye gezmek için geldiklerini belirterek, "Su samuru her gün karşılaşabileceğimiz hayvanlardan değil. Doğada çok ender bulunan ve koruma altına olan hayvanlardan biri. İnsanların bu konuda dikkatli olması lazım. Araçla yoldan geçenlerin farklı olan bu hayvan türünü gördüklerinde daha dikkatli olması gerekir. Bilinçsiz avlanma sonucu da maalesef bu sonuçlar çıkıyor. Bu yakınlarda iki gölet var, bu göletler arasında gidip gelirken böyle yok oluyorlar. Tunceli Valiliği yakın zamanda her türlü yaban hayvanının avlanması yasaklanmıştı. Bunun için özellikle nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar çok daha iyi korunmalı" dedi.