Tunceli Valiliği, 19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Cumartesi Anneleri, 10 Ekim ve Suruç ailelerinin katılacağı belgesel gösterimini ve LGBTİ+ Kavram Atölyesi'ni "toplumun genel sağlığı ve ahlakını" korumak amacıyla yasakladığını duyurdu.

MAÇOĞLU: HUKUKSUZCA BİR DAVRANIŞ

Yasaklamalara ilişkin T24'e konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Valilik etkinliklere izin vermesine karşın bir gün kala iptal kararı aldı. Valilik, iki etkinliğe izin vermesine karşın bir gün kala iptal kararı aldı. Cumartesi Anneleri, 10 Ekim ve Suruç ailelerinin belgeselinin illerde de yasaklandığını söylediler. Hukuksuzca bir davranış içinde bulundular. Karar festival komitesine bildirildi" dedi.

Festival komitesinde yer alan Ali Haydar Ben, Valilik yetkililerinin belgeselin diğer illerde de yasaklandığına ilişkin belge gösteremediklerini belirterek, "Paneller başladıktan sonra valiliğe gittik. Yasaklanan etkinliklerin toplumun genel ahlakı ve kültürüne uygun olmadığını söylediler. Antidemokratik bir uygulama ile karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

OCAK: GÖZALTINA ALINIP KAYBEDİLENLERE İLİŞKİN SÖZLERİMİZ DE YASAKLANDI

Cumartesi Anneleri'nden Maside Ocak karara, "Burada yalnızca Cumartesi Anneleri yok, Suruç ve 10 Ekim Aileleri de burada. Gözaltına alınıp kaybedilenlere ilişkin sözlerimiz de yasaklandı" sözleri ile tepki gösterdi. Ocak, komiteye verilen yazıda, Cumartesi Anneleri'ne ilişkin açık veya kapalı toplantı, yürüyüş, panel ve belgesellerin yasaklanmasının uygun olacağı ifadelerinin yer aldığını söyledi.

25 Temmuz'da başlayan Munzur Kültür ve Doğa Festivali bugün sona erecek.

Kaynak: T24