Soma'ya gelen HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "Bu cinayetin siyasi sorumlusu siyasi iktidardır. Böylesi bir olayın yaşandığı demokratik bir ülkede hükümet istifa ederdi" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, beraberindeki heyetle birlikte Soma'ya geldi.

Tuncel'e HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP MYK üyeleri, Manisa ve İzmir İl Eşbaşkanları, ESP MYK üyesi Dinçer Ergün, SYKP Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, sanatçı Pınar Aydınlar da eşlik etti.

Soma'daki hastaneleri ziyaret ettikten sonra maden bölgesine gelen Tuncel, arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tuncel, kriz masasından aldıkları bilgiye göre 232 işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Ancak bu sayının daha fazla olduğunu belirten Tuncel, Türkiye işçi sınıfı ve Türkiye halklarına başsağlığı diledi.

Tuncel, "Bu bir kaza değil, iş cinayeti" diyerek, madende işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını belirtti. Buna rağmen AKP hükümeti tarafından işletmeye sorun yok raporu verildiğini kaydeden Tuncel, içeride bulunan işçilerin sayısına ilişkin net açıklama yapılmadığına da dikkat çekti.

Tuncel, "Bu cinayetin siyasi sorumlusu siyasi iktidardır. Böylesi bir olayın yaşandığı demokratik bir ülkede hükümet istifa ederdi" dedi.

Kaderci bir yaklaşımın sürdürüldüğünü söyleyen Tuncel, katliamın sorumlusunun AKP olduğunu kaydetti. Tuncel, ekledi: "Hesabını vermelidir."

HDK olarak sokakta ve mecliste takipçisi olacaklarını bildiren Tuncel, ayrıca iş cinayetini protesto etmek için yarın yapılacak greve tüm işçi sınıfı ve halkları destek vermeye çağırdı.

(ETHA)