BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in, Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticisi olduğu dönemde 2006 yılında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan bir davanın 18 Eylül 2012 tarihinde görülen karar duruşmasında Tuncel hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiası ile verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası temyiz için Yargıtay'a gönderilmişti.

Dosyayı inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, cezanın onanmasını istedi. Tebliğname, Tuncel ile ilgili son kararı verecek Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Tebliğnamenin bağlayıcı niteliği ise bulunmuyor.

'BANA DEĞİL TÜRKİYE SİYASETİNE ZARAR VERİR'

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararını değerlendiren Sebahat Tuncel ise, bu davanın başladığı günden bu yana siyasi bir dava olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

"Dava başladıktan 6 yıl sonra gizli bir tanık buldular, dosyaya eklediler. Bu gizli tanık hakkımda ifade verdi. Ben verdiğim mücadeleyi devam ettireceğim. Bu karar bana değil; ama Türkiye'deki siyasete zarar verir. Bu çözüm sürecinde bir milletvekilinin dahi siyaset yapmasına izin verilmezken diğer kanallar nasıl açılacak." (Yuksekovahaber)