2009 yılında Doğru Yol Partisi ile birleşerek Demokrat Partiye geçen Anavatan Partisi bildiğiniz üzere 2011 yılında tekrar kurulmuştu. Tekrar kurulmasının ardından durgun yıllar geçiren eski iktidar son yıllarda beklenmedik bir şekilde büyümeye başladı, bu büyüme siyaset ile yakından ilgilenenlerin ilgisini çekti. 10 Mayıs 2022 tarihli Yüksek Seçim Kurulu açıklamasında Anavatan Partisinin seçimlere girebilecek yeterliliği 45 İlde teşkilatlanarak edindiği açıklanmıştı. Bu açıklama ANAP’ı destekleyenler için kuşkusuz önemli bir haberdi.

Anavatan Partisi önümüzdeki günlerde yeniden dikkatleri üzerine çekecek bir hamle yapabilir. Bu hamlenin gençlere yönelik önemli bir hamle olması bekleniyor. Son haftalarda Ankara’da ANAP’ın yeni transfer hamlesi konuşuluyor. Aldığımız bilgilere göre Anavatan Partisi Genel Başkanı geçtiğimiz günlerde geçmişte Avrupa’da siyaset yapmış genç siyasi Tuna Şahin bilinen adıyla “Tuna Buzzard” ile bir görüşme gerçekleştirdi. Tuna Şahin’in geçtiğimiz yıl Türkiye'de kurduğu ve Kurucu Genel Başkanı olduğu siyasi topluluğu olan Rothbard Kürsüsü’nün 26 Ekim 2022 tarihinde web sitesinde yayınladığı “Rothbard Kürsüsü Anavatan Partisi Ziyareti” adlı paylaşım bu görüşmeyi doğruluyor. Bir diğer dikkat çeken bilgi ise Tuna Şahin’in 1 yıl önce kurmuş olduğu siyasi teşkilatı Rothbard Kürsüsü’nün web sitesinde verilen bilgiye göre Türkiye’nin 31 İlinde teşkilatlanmış olması. Bu rakamlar ile Tuna Şahin tek başına ülkemizde güncel olarak faal olan 122 siyasi partinin 85 tanesinin önüne geçerek Rothbard Kürsüsünü ülkenin en güçlü 38 inci siyasi teşkilatı yapıyor.

Tuna Şahin VRT.be’nin 2019 Aralık haberine göre daha önce Belçika’nın NVA(Youth) partisinden ekonomi sözcüsü olarak çıkan Şahin, Belçika tarihi’nin en genç sözcüsü olmuş, ardından NA-TO parlamentosu YA-TA ve Birleşmiş Milletler Akdeniz Topluluğuna (Uni-Med) katılmıştı. Son zamanlarda Anavatan Partisi ile adı anılan Tuna Şahin parti yönetiminde resmi olarak görev alması durumunda Türkiye’nin gelmiş geçmiş en genç siyasetçisi olacak.