Ankara'dan Diyarbakır’a 'Kardeşlik Yürüyüşü' başlatan Tuna Bekleviç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikasını eleştirdiği için ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Bekleviç, “Gerek Avrupa ülkelerin seçim döneminde Erdoğan Rejimi propagandasını engellemesi, gerek Hollanda krizi, gerekse Avusturya’nın bazı şaibeli kişileri sınırdışı etmesi olaylarında da aynı duruşu göstererek Erdoğan rejimini açık, net ve yoruma mahal bırakmayacak ölçüde eleştirdim. ABD’nin Erdoğan rejiminin bazı bakanlarına ilişkin ambargo uygulamasının yerinde olduğunu düşündüğümü ifade ettiğim için 24 saat içerisinde hepsi kayıtlı olmak üzere (bazılarını örnekte paylaşıyorum) 746 adet ölüm tehditi aldım. Bu açıklamamda “Cumhurbaşkanı ve Bakanları dış politikada savunmaya mecbur olmadığımı ve bu yönetimin Türkiye Cumhuriyetini temsil etmediğini düşündüğümü” açık ve net bir şekilde ifade ettim. Kaldı ki Erdoğan rejimi karşısındaki bu duruşum yeni değildir” dedi.

Bekleviç’in açıklamaları şöyle:

ABD’nin Erdoğan rejiminin bazı bakanlarına ilişkin ambargo uygulamasının yerinde olduğunu düşündüğümü ifade ettiğim için 24 saat içerisinde hepsi kayıtlı olmak üzere 746 adet ölüm tehditi aldım. Bu açıklamamda “Cumhurbaşkanı ve Bakanları dış politikada savunmaya mecbur olmadığımı ve bu yönetimin Türkiye Cumhuriyetini temsil etmediğini düşündüğümü” açık ve net bir şekilde ifade ettim. Kaldı ki Erdoğan rejimi karşısındaki bu duruşum yeni değildir.

Gerek Avrupa ülkelerin seçim döneminde Erdoğan Rejimi propagandasını engellemesi, gerek Hollanda krizi, gerekse Avusturya’nın bazı şaibeli kişileri sınırdışı etmesi olaylarında da aynı duruşu göstererek Erdoğan rejimini açık, net ve yoruma mahal bırakmayacak ölçüde eleştirdim. Fakat son olayda ülkedeki Amerikan karşıtlığını kullanarak rezilliklerini örtmeye çalışan paçavra medya kuruluşları hem görsel hem yazılı basında fotoğrafımı da yayınlayarak şahsımı hedef gösterdi.

Bazı yandaş basın kuruluşları ise şahsımı Soros ile ilişkilendirdi. Defalarca kez ifade ettiğim gibi hayatım boyunca Soros ile ne tanışıklığım ne de herhangi bir proje ilişkim olmamıştır.

Tetikçi leş medya mensuplarından aldığı işaret ile dünden bu yana tehditlerini esirgemeyen yeni yetme siyasetçiler ise birbirlerini gaza getirerek klavye delikanlılığında yarışmaktadırlar. Bu gençlerimiz iktidarlarının sonsuza kadar süreceklerini düşünmekteler. Oysa yanılıyorlar. Gerçek olan Erdoğan rejimi Cumhuriyeti’mizin demokrasi yolculuğunda sadece bir yol kazasıdır. İlk adil seçimlerde rejim sona erecek bu zulme aracılık edenler bağımsız mahkemelerde sessiz kalanlar ise vicdanlarda yargılanacaktır!

Şahsıma atılan tüm iftiralar alçakçadır. Amerikan ajanlığı gibi fantastik başlıklar atan basın kuruluşları Amerikan ve İngiliz vatandaşlarını Bakan yapan Erdoğan rejimini görmezden gelirken tek vatandaşlığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olan şahsımı hedef göstermektedir.

Bu açıklamam gelen ölüm tehditlerinden endişe duyduğum için değil; Erdoğan rejiminin zulmü altında ezilen ülkemizin geldiği noktanın tarihe not düşülmesi ve bu rejiminin tehditlerinden korkmadığımı açık ve net olarak ifade etmek içindir!

Demokrat Haber