Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyo'na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN) Genel Başkanı Vicdan Baykara, görevden alındı.

Merkez Yönetim Kurulu toplanarak genel başkanlığa Ömer Salih Erol’u getirirken, Vicdan Baykara’yı ise Genel Eğitim Basın Yayın ve Dış İlişkiler Sekreterliğine getirerek cezalandırdı.

Sendikanın 6-7-8 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen 8. Olağan Genel Kurulu’nda merkez yönetim kurulu üyeliğine seçilerek genel başkan olan Vicdan Baykara’nın yenel yönetimler hizmet kolunda başka bir sendikanın kuruluşu yönünde çalışmalarda yer aldığı, sendika üyelerinin istifa edip söz konusu yeni sendikaya üye olması yönünde sendika aleyhinde faaliyette bulunduğu ve bu nedenle istifasının istendiği belirtildi.

Yaşanan gelişmeler üzerine toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nda Genel Başkan Vicdan Baykara’nın istifayı kabul etmediği belirtilerek yapılan yazılı açıklamada, “Sendikamız iç hukukuna ve ilkelerine aykırı bu faaliyetlerinin sendikamız kurumsal kimliğine ve tarihsel mücadelesine zarar vereceği nedeniyle kendisini genel başkanlık görevinden alarak aşağıda belirtildiği gibi görev değişikliği gerçekleştirilmiştir. Yeni görev dağılımına göre Sendikamız Genel Başkanı olarak Ömer Salih Erol, Genel Eğitim Basın Yayın ve Dış İlişkiler Sekreteri olarak ise Vicdan Baykara görevlendirilmiştir” denildi. (Bugün)