YSK tarafından Bağlar Belediyesi’ne başkan yaptırılan AKP’li Hüseyin Beyoğlu, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı açıklamasına rağmen yıkık dökük bir evde 3 çocuğuyla yaşayan Sevda Çağlar’a sadece 200 TL yardımda bulunulduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi’nde yıkık dökük elektriği olmayan bir evde 3 çocuğuyla yaşayan Sevda Çağlar’ın (27) içinde bulunduğu zorluklarla ilgili 28 Ağustos’ta yaptığımız haber sonrası çok sayıda yurttaş dayanışma gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Bağlar Belediyesi’ne başkan yaptırılan Hüseyin Beyoğlu ise 29 Ağustos’ta aileyi ziyaret ederek, tüm ihtiyaçlarının karşıladığını ileri sürdü. Çağlar, Beyoğlu’nun sadece 200 lira nakit ve 3 tane 100 TL’lik alışveriş kartı verdiğini söyledi.

‘DAYANIŞMANIN BÜYÜMESİ GEREKİYOR’

Yardımda bulunanlara teşekkür eden Çağlar, dayanışmanın önemine dikkat çekti. Belediye başkanının kendisini ziyarete geldiğini kaydeden Çağlar, “Sadece 3 BİM kartı ve 200 lira para verdi. Sana yardımcı olacağız dedi ama hiçbir şey getirmedi. Hani 200 liraya ne yaptım. Gittim markete bir şey alamadım.  Vatandaşlar dolap, makine, fırın, tüp, çocuklara kıyafet getirdi. 3 milyar elektrik borcumu ödediler.  Ama kış için hala eksiklikler var; soba, kazan, odun yok. Bu yoksulluk devletin sorumluluğunda. Devlet millete yardım edecek. Vatandaş edecek değil, ama yine de Allah onlardan razı olsun. Yardımların hepsini onlar getirdi. Devlet bir şey getirmedi. Zenginlere, akrabalarına yardımcı oluyorlar ama bize gelince yok. Geldi kendini gösterdi, ‘biz yardımcı olacağız, bu kartı al’ dedi ve gitti. Tekrardan aradılar, yardım edeceklerini söylediler ama aradığımda artık gelemeyeceklerini söylediler. Bende ‘ne sizin olsun ne hayrınız olsun’ dedim” diye konuştu.

Kaynak: MA