Tüm Emekliler-Sen Mersin Şube üyeleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı emekli ve memur maaşları zammını protesto etti.

Özgür Çocuk Parkında, “Yeter artık, geçinemiyoruz”, “Emekliyiz haklıyız, kazanacağız”, “Saraya değil, emekliye bütçe” ve “Sahte yüzdelik zamlar değil” şeklinde sloganlar atan üyeler adına açıklamayı, Tüm Emeklilerin-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Karakuş yaptı.

Karakuş, emekli maaşının belirlenmesinde yetkili bir emekliler sendikasının olmadığına dikkat çekerek emekliler olarak geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

"İNSANCA YAŞANACAK BİR DÜZEYE GETİRİLMELİDİR"

Emeklilerin açlık ve yoksulluğa mahkûm edildiğini belirten Karakuş, iktidarın büyük ‘müjde’ olarak açıkladığı asgari ücrete ilişkin “Büyük müjdelerle ve yüksek yüzdelerle belirlenen asgari ücretin alım gücü altı ay öncesi kadar bile değildi oysa. Pahalılık karşısında hiç bu kadar erimeyen asgari ücret, sahici bir açlık ve yoksulluk sınırı belirlenerek, insanca yaşanacak bir düzeye getirilmelidir. İşte aynı anlayış ile emekçilerin ve emeklilerin maaşları da görünüşte yüksek yüzdelerle belirleniyor. Sarayın istatistik kurumu haline gelen TÜİK'e göre açıklanan enflasyona göre emekliler enflasyona ezdirilmiyor. Oysa pazardaki, piyasadaki gerçek pahalılık hem emeklileri hem de emekçileri buldozer gibi eziyor. Yalan ve sahte enflasyon oranına göre maaşları belirleyenler de bu gerçeği zaten biliyorlar” dedi.

tum-emekliler-sen-mersin-sube-baskani-emekliler-enflasyona-ezildi-1109030-5

“TALEPLERİMİZ NET, UYGULAYIN”

BirGün’den Abidin Yağmur’un haberine göre, Emeklilerin taleplerini sırlayan Karakuş, şunları söyledi:

"En düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerinde en az, 9 bin TL olmalıdır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, sağlık kesintileri kaldırılmalıdır.

Bütün emeklilere yılda dört kez olmak üzere en az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmelidir.

Ayrıca emekli sendikaları hukuksuz bir şekilde yok sayılmamalı, maaşlar belirlenirken masanın diğer tarafında olmalıdır."