Gazeteci Metin Cihan'a TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) hakkında sızdırılan yeni belgelerde Selman Öğüt'ün de ismi çıktı.

Dosyalarda sorunların aktarıldığı bölümde Öğüt hakkında TÜGVA üyelerinin rahatsızlıkları belirtildi.

Selman Öğüt'ün daha önce yayınlanan belgelerde 2016 yılında TÜGVA'dan maaş aldığı iddia edilmişti. Öğüt'ün TÜGVA'dan bir yılda 60 bin TL ödeme aldığı öne sürülüyor.

Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre, Cihan'ın paylaştığı yeni belgelerde kayıt altına alınan değerlendirmelerde Selman Öğüt'ün üslubu şikayet konusu olurken, kurum içi iletişim kopukluğundan da söz ediliyor.

Raporda, Selman Öğüt'ün “Vakıfla artık gönül bağım kalmadı sadece profesyonel olarak çalışanıyım" dediği belirtiliyor.

Ayrıca Öğüt'ün yapması gereken bir organizasyonu yapmadığı bunu öğrencilerin yaptığı söyleniyor.

'ENES ABİ FARKLI SELMAN HOCA FARKLI SÖYLÜYOR'

TÜGVA üyeleri Selman Öğüt'ten rahatsız olduklarını ifade ederken, Öğüt'ün de vakfın görevlerini yerine getirmediğinden yakındığı anlatılıyor.

Buna göre, Tayvan’da yaşanan ve nedeni yazılmayan bir problem üzerine Selman Öğüt'ün “Bir aydır vakfa söylüyorum fakat vakıf görevini yapmıyor" dediği iddia ediliyor. Vakıf üyeleri, yalnızca Selman Öğüt'le iletişim halinde olmalarının alınan kararlarda eksik yahut yanlış aktarıma neden olduğunu rapora yansıttı: "Enes Abi farklı söylüyor, Selman Hoca farklı söylüyor."

'ÖĞÜT ÇOK FAZLA HAKARET EDİYOR'

Selman Öğüt ile ilgili var olan sorunların aktarıldığı raporun son kısmında, TÜGVA üyelerinin Öğüt hakkında, "Selman Hoca’ya bir şeyler söylemekten çekiniyoruz. Açık olamıyoruz. Bizleri korkutuyor. Selman Hoca sorunlarımıza çözüm bulamıyor. Selman Hoca çok fazla hakaret ediyor. Rencide ediyor" dediği iddia edildi. Ayrıca raporda, TÜGVA üyesi olduğu belirtilen Mücahit isimli bir kişiye Öğüt'ün "Normal şartlarda sen atılacaktın ben seni kurtardım" dediğinden ve bu söylemlerin öğrenciler üzerinde olumsuz etki oluşturduğundan bahsediliyor.