Hrant Dink cinayetinin üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen olay gününe ait kamera görüntüleriyle ilgili detaylı inceleme hâlâ yapılabilmiş değil.

Hrant Dink cinayetinin işlendiği sırada sanık Ogün Samast’ın arkasından geldiği ileri sürülen kişinin sanıklardan Osman Hayal olup olmadığının tespiti ile ilgili TÜBİTAK “bilirkişilik yapabilecek ehliyette personeli” bulunmadığını bildirdi.

AGOS’tan Uygar Gültekin’in haberine göre, Bu yanıt üzerine görüntüleri inceleme işi İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde zabıt kâtipliği yapan Murat Güngördü’ye kaldı. Zabıt kâtibi bilirkişi Güngördü, hazırladığı ilk raporda görüntülerdeki yanlış kişiyi inceleyince 1 Eylül 2015 tarihli ikinci bir rapor daha hazırlamak zorunda kaldı.

Ancak kâtip her iki raporda da söz konusu kişinin Osman Hayal olup olmadığı ile ilgili herhangi bir bilgiye yer veremedi.

TÜBİTAK, AYVALITAŞ’IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLERİ DE İNCELEMEMİŞTİ

Gezi eylemleri sırasında TEM otoyolundaki bir yürüyüşte iki aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili görüntüleri incelemesi istenen TÜBİTAK, mahkemeye ‘milli kritik projelerin yoğunluğunu’ gerekçe göstererek, “Yeterli ehliyetli elemanımız yok” yanıtını vermişti.