Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyet, 23 Kasım’da İstanbul’dan başlayıp, 27 Kasım’da Ankara’da sonlandıracakları “Beyaz Yürüyüş” programına dair bilgi ve davet çağrısını Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile paylaştı.

HDP genel merkezini ziyaret eden Fincancı ve beraberindeki heyet, “Emek bizim, söz bizim” diyerek başlatacakları “Beyaz Yürüyüş” programına dair bilgi ve davet için HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile görüştü.

‘TÜRKİYE’NİN SAĞLIK SİSTEMİNİ BİRLİKTE KURGULAYACAĞIZ’

Gerçekleştirilen görüşme sonrası basın açıklamasında konuşan Fincancı, yürüyüşün 24’ünde Kocaeli’de, 25’inde Bursa’da, 26’sında Eskişehir’de buluşmalarla devam edeceğini, 27’ Kasım’da ise Ankara’ya ulaşacak olan hekimlerin “Beyaz Forum” adıyla bir etkinlik gerçekleştireceğini söyledi.

Forumun içeriğine dair bilgi veren Fincancı şöyle konuştu:

“Ne istiyoruz, çözüm önerilerimiz neler? Birlikte konuşalım, bundan sonra çözüm önerilerini gerçekleştirmek için ‘ne yapabiliriz’i konuşalım. İki gündür Meclis’te olan ya da olmayan tüm siyasi partileri ziyaret etmeye, toplumun sesi, rengi olan siyasi partilerden topluma da sesimizi duyurmaya çalıştık. Bir arada olup, birlikte çözüm önerilerini geliştirmek hepimizin hedefi. Gerçekleştireceğimiz forum bir son değil, tam tersine bir başlangıç. Sonrasında da sağlık sistemine dair yürüteceğimiz toplantılarla, çalıştaylar ile 14 Mart’a kadar Türkiye’nin sağlık sistemini birlikte kurgulayacağız.”

‘DAHA FAZLASINI YAŞAMAYALIM DİYE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ BİRLİKTE MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ’

TTB’nin en başından beri halk sağlığının korunmasına dair koruyucu hekimliği önceleyen kamucu bir sağlık politikası benimsediğini söyleyen Fincancı “Bugün piyasanın sağlığı ne hale getirdiğini hep birlikte görürken, söylediklerimizin onlarca yıldır ne kadar haklı olduğunu da bir kez daha görünür oldu. Keşke haklı olmasaydık, keşke bu kadar insanımızı yitirmeseydik ama daha fazlasını yaşamayalım diye tüm hekimlerimizi, toplumun tüm kesimlerini birlikte mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.

‘ORTAK BİR DENİZE AKAN BÜYÜK BİR NEHİR OLUŞTURACAĞINA İNANCIMIZ TAM’

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise TTB tarafından yürütülen çalışmanın, kendilerinin uzun süredir yürüttükleri politikaların somut bir örneği olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bunun gelecekte demokratik mücadele ortaklığını büyütecek, sağlam ayaklar üzerine basmasını sağlayacak bir program olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Aynı şeyin bütün diğer alanlarda da meslek örgütleri, hak örgütleri ve diğer çevrelerce de yürütülmesinin ortak bir denize akan büyük bir nehirler oluşturacağına inancımız biraz daha kuvvetlendi. Önce nehirler büyütülmeli, bu nehirlerin yönü de ortak deniz olmalı. Böyle bir çalışma, bu yolu açmaktadır. Önümüzdeki dönemde demokratik dönüşümün her alanda yeni başlangıç, adalet, özgürlük ve demokrasi getirmesine büyük katkı sunacağından hiç şüphemiz yok. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.”