Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Bitlis'in Mutki ilçesinde PKK'ye ait bir sığınakta "Kürtçe İncil ele geçirildiği"ne dair açıklama yapıldı. TSK'nın resmi sitesinde, ele geçirilen silahlar, nesneler ve çok sayıda kitap arasından "Kürtçe İncil"in de sayılması dikkat çekti.

İncil’in basım ve dağıtımıyla ilgili Kitabı Mukaddes Şirketi’nin müdürü yayınlanan fotoğraflardaki kitapların arasında kapağı Kürtçe İncil Çevirisi (Mızgini)’ne benzeyen bir kitap göremediğini belirtti.

Demokrat Haber’in ulaştığı Hristiyan bir yurttaş ise, orada eğer gerçekten Kürtçe bir İncil çıksaydı onun fotoğrafının özellikle medyaya servis edileceğini, bu haberin bir algı operasyonu olabileceğini savundu ve "Kaldı ki orada Kürtçe İncil olmuş da olabilir, bundan yola çıkarak birilerini karalamaya çalışmak çok yanlış" diye konuştu.

Adını açıklamak istemeyen Hristiyan yurttaş, TSK'nın bu açıklamasıyla AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün, "Yüzyıl önce de Ermeni çeteciler camileri, okulları yakıyordu. Aralarındaki fark onlar Ermeni çeteciler, bunlar PKK terör örgütünün çeteleri" sözlerini birlikte değerlendirmek gerektiğini ifade ederek bunların Hristiyanlara yönelik nefreti arttırmaya yönelik algı operasyonları olduğunu ifade etti.

Kürtçe veya herhangi bir dilde bir İncil’in her yerde olabileceğini, bunun bir suç unsuru gibi gösterilmesinin çok tehlikeli bir provokasyon olduğunu ifade eden Hristiyan yurttaş “Ergenekoncuların hükümetle işbirliğine girdiği iddialarını okuyorduk. Ergenekon tutuklamaları sonrası Hristiyanlara ve misyonerlere yönelik planlı saldırılar bıçak gibi kesilmişti. Son yaşananlar anti Hristiyan ortamın yeniden canlandırıldığını düşündürdü” diyerek bunların devamının gelmesinden endişeli olduğunu vurguladı. (Deniz Güneş / Demokrat Haber)