Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk savaş uçakları tarafından Zap ve Kandil bölgelerine dün düzenlenen hava saldırılarında 4 PKK'li yaşamını yitirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, TSK tarafından Zap bölgesi sınırları içinde bulunan Kuro Jaro, Çiyaye Reş, Dola Şîve ve Gunde Fillah alanlarına yönelik olarak savaş uçakları tarafından bir bombardıman düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "gece geç saatlere kadar süren bombardımanda, 23.00 ile 24.00 saatleri arasında Kandil bölgesi sınırları içinde bulunan Sile köyüne ve aynı saatlerde Gare Bölgesi sınırları içinde bulunan Siyane köyüne bombardıman gerçekleştirildiği, bombardımanlar sonucunda 4 PKK'linin yaşamını yitirdiği" belirtildi.

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'la başlatılan görüşmelerin ardından, en son Öcalan'ın hükümetin inisiyatifiyle gönderdiği mektuplar BDP'ye devlet eliyle ulaştırılmıştı. Bu mektuplar Kandil ve Avrupa'daki PKK birimlerine gönderilecekti. Devlet yetkilileri bu süreçte hassas olunması ve provakasyonlardan uzak durulması çağrısı yapıyor, Başbakan eylem yoksa operasyon da olmaz diyordu. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda sık sık PKK'nin sınır dışına çekilmesi ve silah bırakması talebinde bulunuluyordu.

Son dönemdeki KCK açıklamalarında ise hükümetin bu talebine karşılık olarak "operasyonlar devam ettiği sürece gerilla eylemlerinin de devam edeceği" söyleniyor.