TSK'nin Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki Bab kentine yönelik operasyon için piyadelerini savaş sahasına göndereceği iddia edildi.

Hürriyet'in üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, "Fırat Kalkanı" adı verilen Suriye operasyona katılan unsurlarda artış olacağı iddia edilmişti.

Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler), savaş uçakları ve tankların yanı sıra, Kara Kuvvetleri’ne bağlı değişik muharip piyade sınıflarının da Suriye içine gireceği iddia ediliyor.

Özel Kuvvetler'in belirleyeceği IŞİD mevzileri tank, top ve savaş uçaklarıyla vurulacak, kara güçleri de arkadan güvenliği sağlayacak.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'a konuşan bir yetkili, “El Bab’a inmek için daha kapsamlı kara gücü şart. Harekât planlarında elbette kara unsurları da bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi Türkiye sınırının tam güvenliği için El Bab’ı da dahil edecek şekilde temizlik şart” dedi.

Aynı yetkili, TSK’nın IŞİD'in Suriye’deki merkezi olan Rakka için tek başına bir harekât planının olmadığını vurguladı.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Işık, "TSK piyadelerle Suriye'ye girecek" iddialarını yalanladı.

Işık, "Kendi piyademizle bu harekata katılmayı düşünmüyoruz. ÖSO ile yürüteceğiz. ÖSO'ya her türlü desteği vereceğiz. Fırat Kalkanı harekatı ile ilgili Özgür Suriye Ordusu’na gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Ama kendi piyadelerimizle bu harekata katılmak gibi bir planlamamız bugün için yok." dedi.