Reuters ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili ve Suriyeli muhalif kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'ye yönelik harekatında Rusya ve ABD kontrolündeki hava sahasının kullanıldığını iddia etti.

Ankara'dan ajansa konuşan üst düzey güvenlik yetkilisi, "Türk jetleri, ABD ve Rusya'nın kontrolündeki hava sahasını kullandı. Bu iki ülke ile koordinasyon sağlandı" dedi.

Suriyeli muhalif Albay Abduljabbar Akaidi ise, "Türkler, Suriye hava sahası üzerinde kontrolleri olan bölgelerde Ruslar ve Amerikalılarla koordine oldular" ifadelerini kullandı.

MSB KAYNAĞI YALANLADI

Öte yandan yine Reuters'a açıklamalarda bulunan bir Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi ise söz konusu iddiaları yalanladı.

Yetkili, TSK'ye ait jetlerin Rusya ve ABD kontrolündeki hava sahalarından geçmediğini bildirdi.

'HAREKATIN GENİŞLETİLMESİNE HAZIR OLUN' DENİLDİ'

Ankara'nın desteklediği Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) bir kaynak da, 'harekatın genişletilmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olmalarının istendiğini' iddia etti.

'Kıdemli bir komutan' olarak nitelendirilen kaynak, "Türkler, izinli olan tüm komutanlara görevlerine dönmeleri, Suriye'de olanlara ise ülkeden ayrılmamaları ve hazırlık seviyelerini yükseltmeleri konusunda uyarıda bulundu" dedi.

Henüz kendilerine görev verilmediğini söyleyen isim, bir takvim belirlenmediğini de aktardı.