Son sekiz ayda üçüncü kez sandık başına giden Yunanistan'da zafer Alexis Tsipras'ın lideri olduğu SYRIZA'nın oldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 35'ini alan SYRIZA, 300 sandalyeli Yunan parlamentosuna 145 sandalye kazanmayı başardı. Tsipras, zafer konuşmasında ANEL'le koalisyona gideceklerini açıkladı.

Klafthmonos Meydanı'nında kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Tsipras'ın konuşması şöyle:

SYRIZA KOLAY KOLAY ÖLMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ

“Sizlere bu büyük, temiz zafer için teşekkür ediyorum. Yunanistan halkı bizlere ülke içerisinde ve dışında mücadele etmek için net bir ödev verdi. Yedi ay önce başlattığımız mücadeleyi sürdüreceğiz. Asimetrik düşmanlara karşı ülkenin çıkalarını öne çıkaracağız. Bugün Avrupa'da, Yunanistan ve halkı mücadeleyle eş değer. Bu mücadeleyi dört yıl boyunca sürdüreceğiz. Halkımızdan aldığımız talimat dört yıllık bir talimat. Syriza kolay kolay ölmeyeceğini gösterdi. Bu zafer daha iyi bir yarın için mücadele verenlerin. Önümüzde zorluklar var. Ancak buna rağmen perspektifimiz var. Ekonomik krizden çıkış için sihirli bir yol yok. Buna rağmen Yunanistan halkının bize verdiği ödev yolsuzlukla mücadeleyi ön görmekte. Bu rejimle yüzleşmeliyiz. Yarından itibaren eskiyle yüzleşiyoruz.

BAĞIMSIZ YUNANLAR’IN LİDERİ PANOS KAMMENOS'A TEŞEKKÜR

"Bağımsız Yunanlara ve Panos Kammenos'a da teşekkür ediyorum. Bugün güçlerimizi birleştiriyoruz.

AVRUPA'YI DEĞİŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ

"Mücadelemiz sonrasında Avrupa eski Avrupa olmayacak. Avrupa'yı değiştirmek için yola çıkıyoruz. 4 yıl sonra daha güçlü bir Yunanistan içim mücadeleye atılıyoruz."