Yunanistan Başbakanı Tsipras, AP’den kovulan Altın Şafak Partisi’nden Eleftherios Sinadinos’un sözlerine dair, “Sanırım bu konuda yorum yapmama bile gerek yok. Bu sözleri kınıyorum. Ama şunun bilinmesini de isterim, Yunanistan’da böyle düşünen insanlar çok değil ve belirleyici bir çoğunluğa sahip değiller” dedi.

Fransız Komünist Partisi (PCF) Paris’te dün gece Avrupa Değişmeli konulu bir basın toplantısı düzenledi.

Fransız Komünist Partisi Başkanı Pierre Laurent başkanlığında düzenlenen toplantıya Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, Portekiz sol parti lideri Marias Matias, İspanyol Podemos temsilcisi Cayo Lara ve Alman Yeşiller Partisi’nden Ska Keller katılarak burada konuşmalar yaptı.

Liderler, toplantı sonunda gazetecilerin soruların yanıtladı.

"BÖYLE DÜŞÜNEN İNSANLAR ÇOK DEĞİL"


Tsipras’a Sinadinos’un sözleri sorulması üzerine şunları söyledi:

“Sanırım bu konuda yorum yapmama bile gerek yok. Bu sözleri kınıyorum. Ama şunun bilinmesini de isterim, Yunanistan’da böyle düşünen insanlar çok değil ve belirleyici bir çoğunluğa sahip değiller. Yunanistan’da çoğunluk farklı kültürlere ve milliyetlere kapılarının açılmasını istiyor.

“Ülkesine gelen Suriyeli sığınmacılar için de elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu vesileyle şunu eklemek istiyorum. Sığınmacı krizi, Avrupa’da sağ ve sol arasındaki ayrımı ciddi bir şekilde ortaya koydu. Sağ ve sol arasında pek çok politika konusunda şimdi ciddi bir ayrım var. Avrupalı sosyal demokratlar da kamplarını seçmeliler. Bütün bu sorunlara daha dayanışmacı ve daha insani bir çözüm bulmak için ortak cephe kurmalıyız.”

SİNADİNOS NE DEMİŞTİ


Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen oturumda Altın Şafak’ın milletvekili Eleftherios Sinadinos, “Bilimsel olarak dile getirildiği gibi, Türkler pis ve kirlidir. Türkler oyunda vahşi köpeklere benzer, düşmanlarıyla savaşmak zorunda olduklarında kaçarlar. Türklerle mücadele etmenin tek yolu kararlı bir tavır göstermektir” ifadelerini kullanmıştı.